Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Μπέζος-Μπασάκος απαντούν στην ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Τριφυλίας

Με αφορμή το δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ περί υποβάθμισης της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας και μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας επισημαίνονται τα εξής:

  1. Έχουν προσληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια 5 μόνιμοι και 6 επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και 1 ΠΕ Φαρμακοποιών.
  2. Στην επικείμενη προκήρυξη για πρόσληψη μονίμων ιατρών προκηρύσσονται 8 θέσεις ειδικευμένων και ειδικότερα : 2 Αναισθησιολογίας, 1 Χειρουργικής, 1 Παιδιατρικής, 1 Βιοπαθολογίας, 1 Νεφρολογίας, 1 Καρδιολογίας και 1 Παθολογίας.
  3. Πρόσληψη 15 ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού διοικητικού, τεχνικού και προσωπικού καθαριότητας.
  4. Ολοκληρώθηκε η ριζική ανακαίνιση του Νοσοκομείου συνολικού ποσού 1.060.000 €
  5. Αντικαταστάθηκε ο πεπαλαιωμένος ξενοδοχειακός εξοπλισμός του, συνολικού προϋπολογισμού 50.000 €
  6. Το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε τα τελευταία χρόνια 2 υπερήχους γενικής και καρδιολογικής χρήσης, 1 μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας και έναν ψηφιοποιητή.
  7. Πλήρης ιατροτεχνολογική αναβάθμιση της ΜΤΝ με την προμήθεια και εγκατάσταση 12 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και συγκροτήματος επεξεργασίας νερού, κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του χώρου συνολικής δαπάνης 300.000 €. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ν.Μ.Κυπαρισσίας φέρει πιστοποίηση με ISO:2010.
  8. Πριν 3 ημέρες προκηρύχθηκε δημόσιος διαγωνισμός Π/Υ 146.000 € για την προμήθεια 2 αναισθησιολογικών μηχανημάτων και 1 λαπαροσκοπικού πύργου HD για εκσυγχρονισμό του Χειρουργείου.
  9. Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα ανάθεσης μελέτης για την ανέγερση κτιρίου 1.200 τ.μ. στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Συνεπώς πληροφορούμε τον κ.Γιαννακό και τους ομοίους του και διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Τριφυλίας ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να παρέχει τις υφιστάμενες υπηρεσίες με κεντρικό στόχο την περαιτέρω αναβάθμισή του.

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας

κ.Γεώργιος Μπέζος

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας

κ.Παναγιώτης Μπασάκος