Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Μύδροι Νίκα: «με μάχονται κάποιοι που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια» -Οι… χορευταρούδες, τα πανηγύρια και οι επιλογές που γίνονταν (video)

Το να φτάνει στο σημείο να… διαρρηγνύει τα ιμάτια της στέλεχος που ασκούσε μια δεκαετία διοίκηση στην Πελοπόννησο για το τι συμβαίνει με τις εκδηλώσεις, και, να επαίρεται για τις σημερινές επιλογές της Περιφέρειας για αυτές, μοιάζει το πολιτικό… άκρον άωτον. Ήταν να μην ανοίξει το… κουτί της Πανδώρας για τα όσα είχαν γίνει στο παρελθόν ο Παναγιώτης Νίκας και χάρισε μια άκρως αποκαλυπτική στιγμή μέσω της τοποθέτησής του στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

“Εμείς δεν είμαστε πανηγυριτζήδες για να στηρίζουμε πανηγύρια τύπου… Αργολίδας που χρωστάμε 350.000 ευρώ! Οι οργανοπαίχτες τους χρωστάμε λεφτά…”, ανέφερε στην αρχή ο κ. Νίκας για να προσθέσει στην συνέχεια και για τα όσα είχαν γίνει στο παρελθόν και αλλού “…ή 250.000 στην Αρκαδία για τα πανηγύρια με την αιτιολόγηση που έκανε… Μπορείτε να μου πείτε από ποιές επιτροπές πέρναγαν αυτά, που είναι καταγεγραμμένα για να διαβάσω και να μάθω”, αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης με εμφανή τα… καρφιά που άφησε για το πως γίνονταν οι επιλογές των εκδηλώσεων που στηρίζονταν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή.

Και συνέχισε περαιτέρω “…που τα καταγράφατε και πως αποφασίζατε, γιατί θυμάμαι κάτι εκδηλώσεις κάτω από το Διοικητήριο τότε που σας έριξα 30.000€ πρόστιμο γιατί καταπατήσατε δημοτικό χώρο, μια δύο μέρες εκδήλωση, Παναγία μου… σώσε με κάτι σκηνές να μην χαρακτηρίσω. Δεν καταλαβαίνω… και καθόμαστε και κάνουμε σύγκριση τι… Με τα πανηγύρια δώθε και κείθε, με τα τσάμικα, τα σουβλάκια, τη μπόχα, τις χορευταρούδες να χορεύουν μπροστά το τσάμικο και καλαματιανό δήθεν για να φέρουν αισιοδοξία, εμείς δεν ακολούθουμε τέτοιους δρόμους”.

Ο κ. Νίκας μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί και έκανε λόγο για το λαϊκισμό ορισμένων “…από την πρώτη στιγμή ήθελα να αντιμετωπίσω αυτό το καρκίνωμα του λαϊκισμού, το οποίο έχει σχέση με την χρηματοδότηση εκδηλώσεων και την απόκτηση φίλων. Γιατί είναι κάποιοι που με μάχονται οι οποίοι έφαγαν με… χρυσά κουτάλια, για εκδηλώσεις που δεν είχαν σχέση ούτε με τον αθλητισμό ούτε και με τον πολιτισμό. Κι αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται”, επεσήμανε εμφατικά.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε και στα όσα έγιναν με το Ironman αφήνοντας αιχμές για ταχρήματα που δόθηκαν δώθε και κείθε για να έχουμε (σ.σ. έχουν οι προηγούμενοι) την ευνοϊκή μεταχείριση από κάποια Μέσα Ενημέρωσης, περί αυτού πρόκειται…”, για να συνεχίσει ακόμη πιο ηχηρά “εγώ κατέβηκα με συγκεκριμένες αρχές τις οποίες τηρώ”.

Ο απολογισμός του τι βρήκε ο κ. Νίκας άφησε πολλούς άφωνους… “εμείς δεν είμαστε πανηγυριτζήδες, η ιστορία με τα πανηγύρια έχει τελείωσε” και πρόσθεσε για τις “140.000 ευρώ για site που δεν δούλευε 2 χρόνια και τα 22 εκατ. ευρώ για προβολή με 2,4% να έχουμε από τουριστικό εισόδημα της χώρας στην Πελοπόννησο”.

Ενώ καταληκτικά τόνισε “εμείς δεν είμαστε βιδωμένοι με τις θέσεις, άλλοι δεν έχουν καταλάβει παρότι πέρασαν δύο χρόνια, δεν έχουν καμία σχέση και βλέπουμε διάφορα πράγματα και γελάμε…”