TOP

Μ. Κατρίνης: “Δεν θέλω να πιστεύω ότι όραμα αυτής της Κυβέρνησης είναι να δώσει χιλιάδες επιδόματα ανεργίας το επόμενο διάστημα”

Τα ζητήματα πολλά, ανοιχτά και κρίσιμα, για τη νέα σελίδα που ανοίγει το δεύτερο στάδιο της κανονικότητας. Όμως οι προτάσεις πρέπει να είναι στο επίκεντρο και σε αυτές στάθηκε ιδιαίτερα ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης στην παρέμβασή του στην τηλεόραση BEST.

Αρχικά το θέμα που έχει να κάνει με την στήριξη των επιχειρήσεων και τις αγκυλώσεις που αποτυπώνονται ήδη, με τον κ. Κατρίνη  να σημειώνει πως “…παρά τα όσα πολλά ακούστηκαν από επίσημα κυβερνητικά χείλη το προηγούμενο διάστημα, οι προσδοκίες επιχειρηματιών και επαγγελματιών δεν επιβεβαίωσαν όλες αυτές τις εξαγγελίες”, και να στέκεται στην κατάσταση με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας που “έκλεισε πριν καν ανοίξει, οι περισσότερες αιτήσεις δεν έχουν γίνει καν, αρκετές θα απορριφθούν”, αλλά και την ρευστότητα που ακόμη δεν έχει φθάσει στους επαγγελματίες και τις αγκυλώσεις που καταγράφονται “…οι πιο πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό διότι έχουν οφειλές και εκεί θα έπρεπε η Κυβέρνηση να βάλει κριτήρια βιωσιμότητας επιχειρήσεων και όχι μόνο αυστηρά κριτήρια τραπεζικής ενημερότητας”.

Το ερώτημα συγκεκριμένο από τον Υπεύθυνο Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της αναφοράς για την ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης: “Αυτοί οι άνθρωποι που άντεξαν 10 χρόνια κρίσης με τις επιχειρήσεις τους, που άντεξαν 5 χρόνια υπερφορολόγησης, που έχουν ατομικές επιχειρήσεις που τις έχουν κρατήσει με αίμα… τί θα κάνουν την επόμενη μέρα;” και συμπλήρωσε “…δεν θέλω να πιστεύω ότι όραμα αυτής της Κυβέρνησης είναι να δώσει χιλιάδες επιδόματα ανεργίας το επόμενο διάστημα”.

Αφού ανέλυσε ιδιαίτερα τα ζητήματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, ο Ήλειος Βουλευτής εστίασε και στα όσα αναφέρονται στην αγροτική οικονομία που τόσο έχει πληγεί, με τον ίδιο να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό ΑΑΤ και να ζητά απαντήσεις και για τα δεδομένα της στήριξης των καλλιεργητών αλλά και για τα δεδομένα της προώθησης των αγροτικών μας ποιοτικών προϊόντων.

Τέλος, ο κ. Κατρίνης με έκδηλη την ανησυχία του για τις εξελίξεις που δεν… υπάρχουν γύρω από το Πάτρα – Πύργος εστίασε στην… αφωνία από την πλευρά του Υπουργού Υποδομών, ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του εδώ και τώρα.