Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Νέα έργα ύδρευσης για τον δήμο Πύλου-Νέστορος

Νέα έργα ύδρευσης για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του ΥΠΕΣ, προϋπολογισμού 3.891,987€. «Συνεχίζουμε τη “μάχη” με τους αμιαντοσωλήνες» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, «η Δημοτική Αρχή είναι πάντα σε εγρήγορση και ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες των πολιτών να λυθούν χρόνια προβλήματα.

Η συνεργασία του Δήμου μας με το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζεται και αποδίδει καρπούς, με τη βοήθεια του νέου Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. Για εμάς η βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα». Αντικείμενο του εν λόγω προγράμματος για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος είναι η ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης η οποία αφορά στα εξής υποέργα:

  1. Έργα ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης της ΔΕ Νεστορος, με νέες δεξαμενές στη Δ.Κ. Χώρας , ύδρευση στις Τ.Κ. Κορυφασίου, Ρωμανου και Πετροχωρίου.
  2. Αναβάθμιση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης για τον οικισμό Μποζικαίϊκα, τις Τ.Κ. Κυνηγού, Χωματάδας, Περιβολακίων, Πετροχωρίου και Μεθώνης με αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου από αμιαντοσωλήνες σε σωλήνες πολυαιθυλενίου.
  3. Αντικατάσταση εξωτερικού υδραγωγείου στην Τ.Κ. Καλλιθέα (θέση Μπουρνιά).

Ο προϋπολογισμός των έργων ύδρευσης ανέρχεται στις 3.000.000€ πλέον ΦΠΑ, ποσό το οποίο χρηματοδοτεί το  ΥΠ.ΕΣ. με τη ΔΕΥΑ Πύλου-Νέστορος να το ενισχύει με 171.987€.