Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Νέα γυρίσματα για τον “Ζορμπά” και συνέχεια για τη “Μαρία Κάλλας”

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ήρθαν εκ νέου στην Καλαμάτα ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας και ο οπερατέρ Peter Ousten από τη Σουηδία για να συνεχίσουν τη δ΄ Φάση των γυρισμάτων για τον πραγματικό Ζορμπά. Την Πέμπτη 11 Απριλίου τα γυρίσματα έγιναν στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτα, εντασσόμενος και αυτός στους εθελοντές, που υποστηρίζουν με τον ένα ή άλλο τρόπο την παραγωγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι Πρόεδρος του Ομίλου κ. Νίκος Δρούγας και οι Ευάγγελος Σκιαδάς, Θάλεια Λυκιμμιάτη και Izzie Thorsen συμμετείχαν ως αναβάτες στα γυρίσματα για να αποκαλύψει στο έργο ο σκηνοθέτης ιστορικά στοιχεία της περιοχής μας. Επίσης έγιναν γυρίσματα σχετικά με τα άλογα, άλλοτε πολύ γνωστά στον κόσμο μα ξεχασμένα σήμερα.

Τα γυρίσματα συνεχίζονται στην Καλογριά της Στούπας, ενώ τη Δευτέρα και Τρίτη το συνεργείο θα μεταβεί στην Πύλο και την περιοχή της Καλαμάτας, μετά θα συνεχίσουν στη Μάνη μέχρι τις 13 Απριλίου.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, έγινε συνάντηση στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας όλων των εθελοντών, όπου ο Μπάμπης Τσόκας έδωσε οδηγίες για το πρόγραμμα των γυρισμάτων. Αξίζει να επισημάνουμε την εθελοντική συμμετοχή των τοπικών Θεατρικών σχημάτων: «Θεατρική Διαδρομή», «Θεατρική Ομάδα Μέθεξη», «ΜΕΘ», «ΔΗΜΕΘΕΚ», «ΩΚΥΤΟΠΟ», η Ελληνική Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Kampfgruppe Buden», οι σύλλογοι Νεδουσαίων,  «Ελληνομνημόνων», Αλαγονίων, Μανιατών, Μεσσηνίων Συγγραφέων, η Επιχείρηση Χ. Συκά «ΗΧΟΣ», η Μαρίνα Καλαμάτας, η μακιγιέρ Ιωάννα Μανέα,  πολίτες της Καλαμάτας, των χωριών  της Αλαγονίας, της Μάνης και της Πύλου,  ενώ συνέχεια συμμετέχουν νέα πρόσωπα.

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία υποστηρίζει την παραγωγή του Ζορμπά και συνεχίζει να υποστηρίζει την προβολή της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας», έτσι τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 20:00 θα προβληθεί για μία ακόμα φορά στο PHAO με ελεύθερη είσοδο. Επίσης θα προβληθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 19:00 στο Επιμελητήριο Αθηνών, Ακαδημίας 7 σε συνεργασία με «Το σπίτι της Ευρώπης, ΒΥΡΩΝ» με ελεύθερη είσοδο επίσης. Τέλος η Αμφικτυονία φιλοξενεί στην Καλαμάτα την κ. Anna Petrakoskagia, σεναριογράφο και παραγωγό από τη Μόσχα, η οποία ενέταξε την ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σεβαστούπολης, στην Κριμαία της Ρωσίας, από τις 12 έως 18 Μαΐου, και στη συνέχεια  να την προβάλει στο Ρωσικό κοινό με δεδομένου ότι η ταινία έχει υποτιτλιστεί και στα Ρωσικά προβάλλοντας την Ελλάδα και τη Μεσσηνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της Δικής μας Μαρίας Κάλλας, χαρακτηρίστηκε ως Διπλωματικό Πολιτιστικό Προϊόν.