TOP

Νέα σελίδα στην Πελοπόννησο! Σε πολύ καλό κλίμα συνεργασία Νίκα με ΠΕΔ -Ξεκαθαρίστηκαν όλα για την «Πελοπόννησος Α.Ε.» (video)

Το πολύ καλό κλίμα και -πλέον- η νέα εποχή στην συνεργασία Νίκα-Καμπόσου επιβεβαιώθηκε μετά την χθεσινή συνάντηση που έγινε στην Τρίπολη. Μια νέα σελίδα ανοίγει μετά το απόλυτο ξεκαθάρισμα και συνεχίζεται προς όφελος των πολιτών η εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία των δύο βαθμών. Άκρως χαρακτηριστικές άλλωστε είναι και οι δηλώσεις και των δύο πλευρών.

ΤΙ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Συνάντηση μιας ώρας, με αντικείμενο την επιδίωξη συνεννόησης για την “Πελοπόννησος” Α.Ε. – Αναπτυξιακή είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, από την πλευρά της περιφερειακής Αρχής μετείχαν, εκτός του περιφερειάρχη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά -όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει- θεωρεί ότι “δεν υπάρχει ευθύνη για τους εκπροσώπους της ΠΕΔ στο Δ.Σ. της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. για τα οικονομικά ζητήματα που έχουν εγερθεί από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την έκθεση των ορκωτών λογιστών”.

Από την πλευρά της ΠΕΔ συμμετείχαν, ο πρόεδρος της Ε.Ε. Δημήτρης Καμπόσος Δημήτριος δήμαρχος Αργους – Μυκηνών, ο αντιπρόεδρος Θανάσης Βασιλόπουλος δήμαρχος Καλαμάτας, ο γραμματέας Στάθης Κούλης δήμαρχος Γορτυνίας και τα μέλη Βαγγέλης Βαλιώτης δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης και Δημήτρης Βόσνος δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης.

Στην σημερινή συνάντηση συμφωνήθηκε, επίσης, να υπάρχει συνεχής επικοινωνία για όλα τα θέματα που αφορούν στην αυτοδιοίκηση και την σχέση μεταξύ των δύο βαθμών της».

Όπως διαπιστώνει κανείς το ξεκαθάρισμα σχετικά με τις ευθύνες ομαλοποιεί την κατάσταση, με την εκπεφρασμένη πια άποψη πως δεν υπάρχει ευθύνη για τους εκπροσώπους της ΠΕΔ για τα οικονομικά ζητήματα που έχουν εγερθεί. Από την άλλη, η αναφορά στη συνεχή επικοινωνία και η αναβάθμιση της σχέσης αυτής Περιφέρειας και ΠΕΔ, δείχνει το ότι Νίκας και Καμπόσος κοίταξαν την ουσία και δεν έμειναν σε άλλου είδους αντιθέσεις, παρά έβαλαν πάνω από όλα το συμφέρον μιας ουσιαστικής συνεργασίας για το καλό των πολιτών.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΣΟΣ

Άλλωστε άκρως χαρακτηριστικά ήταν σε αυτό το πλαίσιο και τα όσα σήμερα τόνισε ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος, σαφώς ικανοποιημένος για το ξεκαθάρισμα περί μη ευθύνης των μελών της ΠΕΔ στο Δ.Σ. για τα όσα είχαν γίνει… Από την άλλη στάθηκε στο πλαίσιο που θα κινηθεί η ΠΕΔ, στη δυνατότητα των δήμων για να προχωρήσουν σε σύσταση δικών τους Αναπτυξιακών αλλά και στο τι αποσαφηνίστηκε στην όλη συζήτηση με τον Π. Νίκα. Όπως τόνισε δε ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών «…σε πολύ καλό κλίμα, αναγνώρισε ο Περιφερειάρχης πως εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη για ότι έχει συμβεί» προσθέτοντας πως «…στην πολιτική πρώτα από όλα μπαίνει το συμφέρον του λαού και όχι προσωπικά… βίτσια. Χρειάζεται να βάζουμε καμία φορά και νερό στο κρασί μας χωρίς να πλήττεται φυσικά το δημόσιο συμφέρον».