TOP

Νέες προσλήψεις (εκτός ΑΣΕΠ) σε όλη την Ελλάδα – Θέσεις άμεσα σε δήμους και περιφέρειες

Τους… κρουνούς των προσλήψεων σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας ανοίγει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό λόγω COVID 19.

Με βάση τα όσα προέκυψαν κατά την διάρκεια της σημερινής (3/11) τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, θα θεσμοθετηθεί άμεσα η δυνατότητα των ΟΤΑ για προσλήψεις – εξπρές.

Σε επικοινωνία του workenter.gr με συνεργάτη του κ. Θεοδωρικάκου, έγινε σαφές ότι οι νέες προσλήψεις –ειδικά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού– θα διενεργηθούν εκτός ΑΣΕΠ, στα πρότυπα πρόσφατης διαδικασίας.

Η νέα ρύθμιση, η οποία αναμένεται να έχει τη μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), δεν αποκλείεται να επικυρωθεί ακόμη και έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές του υπ. Εσωτερικών.

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις

Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι φορείς (δήμοι ή περιφέρειες) διαθέτουν τις πιστώσεις, το μόνο που θα απαιτείται για την επιλογή των υποψηφίων θα είναι η έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του φορέα και η ανάρτηση της προκήρυξης.

Ειδικότητες

Μεταξύ των βασικών ειδικοτήτων που θα ζητηθούν είναι καθαριστές, καθαρίστριες, ιατροί, καθώς και προσωπικό που θα συμβάλει στον αγώνα κατά του COVID 19.

Διάρκεια συμβάσεων

Οι νέοι υπάλληλοι θα υπογράψουν συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών.

Σημαντικό: Δεν έχει οριστεί πλαφόν στον αριθμό των θέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠ.ΕΣ. Όποιος τοπικός φορέας διαθέτει πιστώσεις, μπορεί να κάνει όσες προσλήψεις επιθυμεί.

“Ελευθέρας” σε δωρεές και προμήθειες

Όπως ανέφερε στο workenter.gr πηγή από το γραφείο του κ. Θεοδωρικάκου, με την ίδια προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, θα παρέχεται η ανεμπόδιστη δυνατότητα στις περιφέρειες να κάνουν δωρεές στα νοσοκομεία και να προσφέρουν προμήθειες.

www.workenter.gr