Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Νέοι έλεγχοι rapid tests στην πλατεία της Μεσσήνης

Οι συστηματικοί έλεγχοι με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 (rapid tests), συνεχίζονται στο Δήμο Μεσσήνης με σκοπό την καταγραφή των υγειονομικών δεδομένων της περιοχής και τη διαμόρφωση όσο το δυνατόν πληρέστερης εικόνας για την επιδημιολογική κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί έλεγχοι την προσεχή Πέμπτη 18 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία του Δήμου Μεσσήνης, από τις 8:30 π.μ. έως και τις 3:30 μ.μ.

Η Δημοτική Αρχή προτρέπει τους δημότες να προσέλθουν την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19. Για την πραγματοποίηση των ελέγχων με rapid tests ο Δήμος Μεσσήνης συνεργάζεται με την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ, ενώ συμμετέχουν και ειδικευμένες νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

«Η συμμετοχή στους ελέγχους και η ανίχνευση τυχόν ασυμπτωματικών κρουσμάτων θα ανακόψει τη διασπορά του COVID-19. Αυτό στοχεύουμε με τους επαναλαμβανόμενους ελέγχους», σημείωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.

Σημειώνεται ότι  την προηγούμενη εβδομάδα είχαν διεξαχθεί τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού στο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό των Α΄& Γ΄ Παιδικών Σταθμών και Δ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού  Μεσσήνης και ήταν όλα αρνητικά.