TOP

Νέο πάρκο τσέπης και μικρή ανάπλαση στα Γιαννιτσάνικα

Ένα νέο πάρκο τσέπης υλοποιείται αυτές τις ημέρες στη συμβολή των οδών Λακωνικής & Αύρας. Το έργο αυτό αποτελεί αντικείμενο του ευρύτερου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου δημόσιου χώρου και τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου πάρκων τσέπης μέσω μικρών αναπλάσεων εντός του αστικού ιστού της Καλαμάτας. Η ανάπλαση μάλιστα του εν λόγω χώρου αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής των Γιαννιτσανίκων.

Για την πορεία των εργασιών, οι οποίες εκτελούνται από τα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, ενημερώθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο και τον ειδ. συνεργάτη – πολιτικό μηχανικό Βασίλη Κουτραφούρη.

Πρόκειται για έναν χώρο επιφάνειας 300 τμ . Θα υλοποιηθούν οι εξής εργασίες: προετοιμασία εδάφους, εμπλουτισμός της υφιστάμενης βλάστησης με νέα δένδρα και φύτευση γκαζόν, επισκευές κρασπέδων, κατασκευή νέων πεζοδρομίων και ραμπών για διευκόλυνση της προσβασιμότητας από εμποδιζόμενα άτομα, εγκατάσταση ιστών φωτισμού και φωτιστικών σωμάτων, κατασκευή διαδρόμου κίνησης εντός του πάρκου, εγκατάσταση παροχής πόσιμου νερού, εγκατάσταση αυτόματου συστήματος άρδευσης για το πράσινο, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού ενώ παράλληλα θα επισκευασθεί και θα αναδειχθεί το υφιστάμενο παλαιό πηγάδι που υπάρχει στο χώρο και είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της γειτονιάς.