Παρασκευή
10
Μάιος
TOP

Νίκας και Τσώνης συναντήθηκαν με Χαρίτση και πάνε για… ενιαίο ΣΔΙΤ

Με τον Μεσσήνιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση συναντήθηκαν σήμερα οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Παναγιώτης Νίκας και Γιώργος Τσώνης παρέδωσαν στον Υπουργό τις αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, με τις οποίες προτείνονται συγκεκριμένα έργα, κυρίως ανεγέρσεις σχολικών διδακτηρίων και αθλητικών κέντρων, για την ένταξή τους στο ΣΔΙΤ.  Οι δύο Δήμαρχοι δήλωσαν στον Υπουργό ότι συμφωνούν τα έργα τους να ενταχθούν σε ενιαίο ΣΔΙΤ. Η επόμενη συνάντηση για το ανωτέρω θέμα θα πραγματοποιηθεί με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ, Νικόλαο Μαντζούφα.

Παράλληλα, ο κ. Νίκας – όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας – έθεσε και το ζήτημα του οδικού δικτύου του ορεινού όγκου Ταϋγέτου με την ολοκληρωμένη μελέτη που έχει υποβληθεί για τη χρηματοδότηση έργου που αφορά στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου των οικισμών του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, ενώ κατέθεσε και πρόταση στον Υπουργό για τριετή χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και ο Υπουργός υποσχέθηκε, όπως μάλιστα έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, να φροντίσει προσωπικά για αυτό το θέμα.