Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Νίκας με Δημητριάδη για Ισθμό, Τάκα και αεροδρόμιο Καλαμάτας

Το θέμα των παρεμβάσεων και της ανάδειξης του Ισθμού της Κορίνθου, η ιδιωτικοποίηση του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας και οι παρεμβάσεις στην λίμνη Τάκα -όπου θα λειτουργήσει υδατοδρόμιο-, αποτέλεσαν αντικείμενα συζήτησης στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα με τον Γρηγόρη Δημητριάδη διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε.(Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας).

Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, συζήτησε με το στέλεχος της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., γνωστής ως Υπερταμείο, τις παρεμβάσεις που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια στη λίμνη Τάκα με δενδροφυτεύσεις, όπως και την εξέλιξη της διαδικασίας για την λειτουργία σε αυτή υδατοδρομίου, με στόχο την τουριστική αναζωογόνηση της Αρκαδίας και όχι μόνο.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, η διαδικασία της οποίας -όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης- προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς.

Τέλος, τη συνάντηση απασχόλησε και το θέμα της συνολικής αναβάθμισης της περιοχής του Ισθμού της Κορίνθου, όπως και το άμεσο ζήτημα που αφορά την περίφραξη, εκατέρωθεν, της διώρυγας και ορισμένα άλλα θέματα των υφιστάμενων υποδομών στην εν λόγω περιοχή.

Οπως συζητήθηκε, ειδικότερα, εκτός το σχέδιο αποκατάστασης στα πρανή της διώρυγας, θα εκπονηθεί -με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου- σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση της διώρυγας.

Στόχος, τόνισε ο περιφερειάρχης, είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη μέσα από την χρηστική αναβάθμιση της περιοχής, με βασική επιδίωξη την αντανάκλαση της εξαιρετικά υψηλής επισκεψιμότητας στον Ισθμό και στα οικονομικά μεγέθη. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η δημιουργία διαδρομών εκατέρωθεν του Ισθμού και προς άλλα αξιοθέατα, όπως η Δίολκος, αλλά και οι οχυρώσεις στην γύρω περιοχή.

“Η Περιφέρεια θα διαθέσει όσες πιστώσεις έχει τη δυνατότητα να διαθέσει, δεδομένου ότι εκδηλώνεται για την περιοχή αυτή και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον” δήλωσε ο Π. Νίκας.

Τέλος, στην σημερινή συνάντηση, έγινε ακόμα συζήτηση και για το θέμα του οικολογικού περιβαλλοντικού πάρκου που σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι.