Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Να παρέμβει στους δήμους ζητεί από την Περιφέρεια η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων

Να προτρέψει τους δήμους να λάβουν μέτρα ανακούφισης των τουριστικών καταλυμάτων καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου -με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα- η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων.

Αναλυτικά, στην επιστολή της η Ομοσπονδία αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχα,

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης με άρθρο της, δίνει την δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίσουν την απαλλαγή από την καταβολή των δημοτικών τελών των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την επιβολή, των αναγκαίων κατά τα άλλα, έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η απαλλαγή αφορά τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα διαρκεί η εφαρμογή των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων προτείνει στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με απόφασή σας, να προτείνετε στους κατά τόπους δήμους να υιοθετήσουν την απαλλαγή από πάσης φύσεως δημοτικά τέλη και φόρους, με την τροποποίηση των κανονισμών των δήμων ώστε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σήμερα, για τις επιχειρήσεις μας που πλήττονται να υπάρχει απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

Πιστεύουμε ότι η τόνωση της τοπικής οικονομίας είναι ένα από τα δραστικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνει ο δήμος στο κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα, θα θέλαμε ακόμα να εισηγηθείτε την εκδοχή του πάγιου αιτήματος των επιχειρήσεων της Ομοσπονδίας μας σε εναρμονισμό με την περίπτωση των ξενοδοχείων που λειτουργούν εποχικά (Νόμος 429/1976 άρθρο 5 και την υπ’ αρίθμ. 71251/78/19-12-07) οι επιχειρήσεις μας (μη κύρια καταλύματα) να επιβαρύνονται με τα τέλη και τους φόρους μόνο την χρονική περίοδο λειτουργίας τους και όχι όλη την διάρκεια του έτους.

Η Ομοσπονδία μας θα ήθελε να σας παρακαλέσει να εξετάσετε με θετική διάθεση τα αιτήματά μας γνωρίζοντας ότι ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και μέσα από την υπερβολική φορολόγηση. Πιστεύουμε ότι με τις αποφάσεις και προτροπές σας οι δήμοι ανταποκρινόμενοι στο ύψος των περιστάσεων θα ανακουφίσουν οικονομικά τις επιχειρήσεις μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Θοδωρής Οικονόμου

Η Γεν. Γραμματέας

Αθηνά Βιάρρου”