Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

ΝΒΑ: Θα γίνεται έλεγχος για ντόπινγκ, αλλά όχι για ψυχαγωγικά ναρκωτικά

Το ΝΒΑ συμφώνησε με την Ένωση παικτών πως όταν επανεκκινήσει η σεζόν θα γίνεται έλεγχος για ουσίες που επηρεάζουν την απόδοση, αλλά όχι για ψυχαγωγικά ναρκωτικά.

Το ΝΒΑ ετοιμάζεται  για την επανέναρξη της σεζόν που ορίστηκε στις 31 Ιουλίου. Το ολοκληρωμένο καλεντάρι με έναρξη των playoffs στις 18 Αυγούστου κοντεύει να κατοχυρωθεί. Υπάρχει όμως και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που έπεσε στο τραπέζι: Το ντόπινγκ κοντρόλ. Και η απόφαση που πάρθηκε σίγουρα έχει ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να κάνει το ΝΒΑ ντόπινγκ κοντρόλ για να ελέγξει τους παίκτες για χρήση φαρμάκων ενίσχυσης της απόδοσης (αναβολικά ή ισχυρά ναρκωτικά), αλλά δεν θα κάνει έλεγχο για ψυχαγωγικά ναρκωτικά, τα οποία έχουν ψυχοδραστική δράση.

Όπως γίνεται σαφές, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να συζητηθεί αρκετά. Ο λόγος είναι ότι το ΝΒΑ πρακτικά επιτρέπει την χρήση απαγορευμένων ουσιών, έστω και αν αυτές δεν θεωρείται ότι ενισχύουν την απόδοση, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει πολλά στο μέλλον σχετικά με το ντόπινγκ κοντρόλ. Την δεδομένη στιγμή ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που φαίνεται να απασχολεί την κορυφαία λίγκα του κόσμου.

πηγη