Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

ΝΕ ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: Άσχημη εξέλιξη για την Πυλία η ενεργοποίηση του πεδίου βολής της Σχίζας

Δελτίο Τύπου

Μια άσχημη εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας αποτελεί η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, σχετικά με την ενεργοποίηση του πεδίου βολής της Σχίζας για εκπαιδευτικές βολές – από 05/04/2021 ως και 11/06/2021 – με καθημερινό ανακοινωθέν πρόγραμμα πτήσεων και βολών.
Είναι γνωστό, ότι το πεδίο βολής έχει κλείσει από το 2008 δικαιώνοντας αγώνες και προσπάθειες ετών από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Η ενεργοποίηση αυτή έρχεται σε μια άσχημη εποχή που εξαιτίας της πανδημίας, τα τουριστικά καταλύματα τον προηγούμενο χρόνο δεν δούλεψαν το αναμενόμενο και ευελπιστούν με αυτή τη τουριστική σεζόν να ορθοποδήσουν. Ωστόσο μια τέτοια εξέλιξη, η οποία πρόκειται να καλύψει σχεδόν τα 2/5 της τουριστικής περιόδου, αναστέλλει κάθε τουριστική και επενδυτική ανάπτυξη στην περιοχή. Επιπροσθέτως, η ενεργοποίησή του επηρεάζει σαφώς και το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής, πράγμα που θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.
Καλούμε, λοιπόν, τους αρμόδιους φορείς να φανούν στο ύψος των περιστάσεων και να δοθεί ένα τέλος στην ενεργοποίηση του πεδίου βολής της Σχίζας με σκοπό την προστασία της περιοχής και των κατοίκων της.
Ν.Ε ΚΙΝΑΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ