Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Ν. Γιαννακοπούλου: “Σε οριακό σημείο η λειτουργία του αγροτικού κέντρου Κορώνης λόγω έλλειψης προσωπικού κι υποδομών”

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, η βουλευτής του Β2 τομέα Δυτικής Αθήνα του Κινήματος Αλλαγής, κα Γιανακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια) επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν γεννηθεί στους κατοίκους της Κορώνης εξαιτίας της έλλειψης κέντρου υγείας στην περιοχή και απουσίας ιατρικού προσωπικού όπως και ασθενοφόρου για την άμεση αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων υγεία των κατοίκων . 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

«Κύριε Υπουργέ,

Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις των ιατρών και όλων των εργαζομένων του αγροτικού ιατρείου της Κορώνης προς την Κυβέρνηση για ενίσχυσή του με προσωπικό, καθώς η λειτουργία του, χωρίς γιατρούς, βρίσκεται σε οριακό σημείο. Οι ίδιοι τονίζουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της έλλειψης γιατρών σε εφημερίες, αλλά και στην πρωινή βάρδια, καθώς και πως το ιατρικό κέντρο υπολειτουργεί κάτι που δεν γίνεται να συνεχιστεί.  Δεν είναι λίγες οι ημέρες που ο ιατρός αναγκάζεται να επισκέπτεται τα αγροτικά ιατρεία των γύρω χωριών καθώς δεν υφίσταται γιατρός σε ολόκληρη την Κορώνη.

Μείζον ζήτημα γεννάται με την έλλειψη ασθενοφόρου. Αν συμβεί ατύχημα οι κάτοικοι πρέπει να περιμένουν ασθενοφόρο έως και μία ώρα προκειμένου να έρθει από την Καλαμάτα. Οπότε όλα τα περιστατικά θα πρέπει να διακομίζονται στην Καλαμάτα.

Πολύτιμος χρόνος και ουσιώδης όταν διακυβεύεται η ζωή ενός συμπολίτη μας.

Η μόνο εναλλακτική που προσφέρεται στους κατοίκους της Κορώνης είναι δυστυχώς το κέντρο υγείας στην περιοχή Λογγά του Αγίου Ανδρέα, αν εφημερεύει και στο οποίο μπορεί κάποιος να μεταβεί μόνο με δικό του μέσο.

Οι κάτοικοι της Κορώνης και των ευρύτερων περιοχών έχουν βρεθεί σε δυσχερή θέση καθώς τα αιτήματα τους δεν εισακούγονται.

Πρέπει το υπουργείο Υγείας, η νέα κυβέρνηση άμεσα να κινητοποιηθούν και να στηρίξουν κάθε προσπάθεια, αν θέλουν να λειτουργήσει  κέντρο υγείας στην Κορώνη.

Η υγεία για εμάς στο Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το πιο νευραλγικό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Κανένας νομός και κανένας πολίτης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

Θα πρέπει όλοι να διεκδικήσουμε και να υπάρξει άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης, αλλιώς η προοπτική είναι το αγροτικό ιατρείο της Κορώνης να κλείσει δια παντός, πράγμα που κανείς δε θέλει.

Με βάση τα ζητήματα που αναφέρθηκαν:

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ :

  1. Υπάρχει προοπτική να δημιουργηθεί νέο κέντρο υγείας στην Κορώνη, είτε έστω να επεκταθεί το κέντρο υγείας της Λογγάς, ούτως ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν πρόσβαση με ιατρική περίθαλψη όλο το εικοσιτετράωρο;
  2. Για ποιο λόγο δεν έχει μεριμνήσει το Υπουργείο σας στη άμεση στελέχωση του αγροτικού κέντρου Κορώνης και στην οικονομική ενίσχυση του, αλλά διακινδυνεύει να θρηνήσουμε θύματα με το να διακομίζονται σοβαρά ασθενείς σε γειτονικά νοσοκομεία;
  3. Με ποιο τρόπο προτίθεται η Κυβέρνηση να ανταπεξέλθει στα σοβαρότατα ζητήματα έλλειψης ασθενοφόρων; Σκοπεύει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο σας να προχωρήσει σε προμήθεια νέων ασθενοφόρων στην περιοχή της Κορώνης;»