Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Ξεκάθαρο ”όχι” από τη NOVA στην αναδιάρθρωση!

“Βόμβα” της Nova με ξεκάθαρο “όχι” στην αναδιάρθρωση την οποία χαρακτηρίζει «Άστοχη, καιροσκοπική και μη ρεαλιστική»!

Την αντίθεσή της στην πρόταση της Ένωσης Super League 2- Football League για αναδιάρθρωση, εξέφρασε με κατηγορητικό τρόπο με ανακοίνωσή της η NOVA.
Την Τετάρτη (3/6) στο ΔΣ της SL2-FL ελήφθη η απόφαση να προταθεί νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των τριών επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, με την Super League 1 να αποτελείται από 18 ομάδες, την Super League 2 από 16 ομάδες και την Football League από 14 ομάδες. Ωστόσο η άποψη της Nova είναι αντίθετη, η οποία τονίζει πως το νέο σύστημα διεξαγωγής, τουλάχιστον για την πρώτη κατηγορία με τις 14 ομάδες και τα πλέι οφ-πλέι άουτ, θα πρέπει να στηριχτεί σε μακροχρόνια βάση.

Θυμίζουμε πως και η ομάδα της Καλαμάτας ήταν σύμφωνη με την πρόταση της αναδιάρθρωσης.

Η NOVA έχει συμβόλαιο με εννέα ομάδες της SL, κι εδώ και χρόνια υποστηρίζει το μοντέλο μιας Λίγκας ακόμη μικρότερης κι από τη σημερινή ή με μάξιμουμ τις 14 ομάδες, εκτιμώντας ότι αυτό το μοντέλο θα πρέπει να διατηρηθεί για πολλά χρόνια. Παράλληλα στην ανακοίνωσή της η NOVA διερωτάται και για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Εν ολίγοις η Nova επαναλαμβάνει την πάγια, ξεκάθαρη αντίθεσή της σε σενάρια αύξησης των ομάδων και αναδιάρθρωσης με στελέχη του συνδρομητικού καναλιού σχολίαζαν πως οι σκέψεις αυτές είναι εντελώς άστοχες, καιροσκοπικές και χωρίς καμία ρεαλιστική βάση.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη εγείρεται ξανά ο προβληματισμός για τις οικονομικές επιπτώσεις και για το τί μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο…

H θέση της Nova

«Η βαθιά οικονομική ύφεση και οι επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στον Ελληνικό αλλά και παγκόσμιο αθλητισμό η πανδημία του Covid-19 καθιστούν τις σκέψεις περί αύξησης τελείως άστοχες, καιροσκοπικές και χωρίς καμία ρεαλιστική βάση.

•Τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ήδη προκληθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο έντονα, που η Super League 1 και όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες οφείλουν να αφιερώσουν το χρόνο τους για να βρουν τρόπο να αμβλύνουν τις σχετικές επιπτώσεις της πανδημίας, αντί να επιτείνουν τα προβλήματα και να τα κάνουν πιο πιεστικά για όλες τις ομάδες. Το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες με Play Off και Play Out, που δυστυχώς λόγω Covid-19 δεν πρόλαβε να δείξει τη δυναμική του, πρέπει να στηριχτεί σε μακροχρόνια βάση.

Για τη Nova, μετά και τις σημαντικές εταιρικές εξελίξεις, που ανακοινώθηκαν την προηγουμενη βδομάδα περί εισόδου στρατηγικού επενδυτή, πάγια επιδίωξη της αποτελεί, το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να έχει αυξημένη ανταγωνιστικότητα και εμπορικό ενδιαφέρον, προσελκύοντας περισσότερους φιλάθλους και διευρύνοντας συνεχώς το κοινό του, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορούν να αντλούν επιχειρηματικό όφελος από αυτό και να αυξάνουν την αξία της επένδυσης τους».

ΠΗΓΗ