TOP

Ξεκίνησε η επιχείρηση «Ελευθερία» και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Μήνυμα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Ξεκίνησε και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και δη στη Μεσσηνία η επιχείρηση «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών σε πρώτη φάση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας – Ν.Μ Κυπαρισσίας Δημήτριος Λαμπρόπουλος τονίζει την σημασία του εμβολιασμού στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η επιχείρηση «Ελευθερία» άρχισε, τα εμβόλια βρίσκονται πλέον στην πατρίδα μας ταυτόχρονα με όλες τις χώρες της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό  με σχέδιο και οργάνωση, έτσι ώστε να κερδίσουμε τη μάχη αυτή κατά της πανδημίας και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Ξεκινάμε με τους υγειονομικούς γιατί έχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης λόγω της  έκθεσής τους κατά τη διάρκεια νοσηλείας και φροντίδας νοσηλευομένων.

Το εμβολιαστικό κέντρο covid – 19  της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας θα εμβολιάσει το προσωπικό ευθύνης του, από την Δευτέρα 04/01/2021 έως Παρασκευή 08/01/2021.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αρχικά με το υγειονομικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας και θα ακολουθήσουν οι εμβολιασμοί του προσωπικού των Κέντρων Υγείας Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Το ποσοστό των υγειονομικών που θα εμβολιαστεί υπερβαίνει το 70% του συνόλου των εργαζομένων.

Ο εμβολιασμός είναι στάση ζωής γι αυτούς που αγαπούν τη ζωή, είναι το όπλο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και μαζί με τα μέτρα προστασίας θα μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.»

Σημαντικός σύμμαχος στο έργο των γιατρών για την σωτηρία της ζωής είναι η αιμοδοσία. Σε αυτό σπουδαίος ο ρόλος των εθελοντών αιμοδοτών και ειδικά σε μια περίοδο που η προσέλευση για αιμοδοσία έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πρωτοβουλίες όπως αυτή της ΟΝΝΕΔ και της ΔΗΜ. Τ.Ο ΝΔ Τριφυλίας, έρχονται να συμβάλλουν σημαντικά στην όλη προσπάθεια.

Για την πρωτοβουλία αυτή η Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας καθώς και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας Κυπαρισσίας “ευχαριστεί θερμά όλους όσους πρόσφεραν αίμα καθώς και όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ και της ΔΗΜ. Τ.Ο ΝΔ Τριφυλίας στην μονάδα μας. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις 24/12/2020 και η προσέλευση ήταν αρκετά ικανοποιητική.

Έδωσαν το παρών δίνοντας αίμα ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, ο πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Παναγιώτης Στρατικόπουλος και ο γραμματέας της ΚΕΔΕ και πρώην Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής ΝΔ Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Αργύρης Μαστοράκης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας και αντιδήμαρχος Καλαμάτας Αναστάσιος Σκοπετέας όπου συνεχάρησαν και οι ίδιοι με την σειρά τους τα τοπικά στελέχη για την πρωτοβουλία τους αυτή.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας Νικόλαο Αντωνόπουλο για την πρωτοβουλία που είχε σε συνεργασία με τους εθελοντές αιμοδότες έτσι ώστε να προσφέρουν έμπρακτα στο εθνικό σύστημα υγείας και στους συνανθρώπους γύρω μας αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Δημήτριος Λαμπρόπουλος 

Αναπληρωτής Διοικητής

Γ.Ν Μεσσηνίας – Ν.Μ Κυπαρισσίας»