Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

ΟΑΕΔ: Θέσεις εργασίας για 5.500 ανέργους, άμεσα

Ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες από τον ΟΑΕΔ, η διαδικασία υλοποίησης του νέου προγράμματος 5.500 προσλήψεων ανέργων.

Η συγκεκριμένη δράση για την ενίσχυση της απασχόλησης, θα ”τρέξει” από τις επόμενες εβδομάδες και συγκεκριμένα το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου, όπως τόνισε στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» η διοικήτρια του οργανισμού, κ. Καραμεσίνη.

Σε κάθε περίπτωση, στις προθέσεις του Οργανισμού είναι η η διεκπεραίωση των διαδικασιών έκδοσης οριστικών αποτελεσμάτων για τις 30.333 προσλήψεις το συντομότερο δυνατό (έως το τέλος Σεπτεμβρίου ή και νωρίτερα), έτσι ώστε να πάρει σειρά το νέο πρόγραμμα.

– Αναλυτικά το πρόγραμμα

5.500 νέοι πτυχιούχοι σε φορείς του δημοσίου με μισθούς αντίστοιχους των προσόντων τους

  • Αφορά άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους με διδακτορικό τίτλο, ηλικίας 22 ως 29 ετών
  • Τους δίνεται δυνατότητα να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς
  • Αποδοχές, για θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από 1.040 ως 1.140 ευρώ και για θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης από 990 έως 1.090 ευρώ

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως τονίζει η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, σκοπός είναι «…να τοποθετηθούν (οι άνεργοι) σε θέσεις που να έχουν κάποιες αμοιβές που ουσιαστικά δεν υποτιμούν τις προσπάθειες που έχουν κάνει για να αποκτήσουν προσόντα..».

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης του ΟΑΕ∆ και να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι καλούνται να συμπληρώσουν ή να επικαιροποιήσουν το βιογραφικό τους, είτε ως πιστοποιημένοι χρήστες µε τη χρήση κλειδαρίθμου µέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, είτε µε τη συνεργασία Εργασιακού Συμβούλου στις υπηρεσίες του ΟΑΕ∆.

πηγή: www.workenter.gr