Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Οι τρεις γιοι του καπετάν Βασίλη γιγάντωσαν το όραμά του – Οικογένεια Κωνσταντακόπουλου: Αυτοκρατορία με γερά θεμέλια

Πώς οι τρεις γιοι του καπετάν Βασίλη γιγάντωσαν το όραμά του, διαπρέποντας, εκτός από τη ναυτιλία, στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τη βιομηχανία του θεάματος

Από το www.newmoney.gr του Μηνά Τσαμόπουλου

Κωστής, Αχιλλέας, Χρήστος. Οι τρεις γιοί,  διάδοχοι της θαλάσσιας αυτοκρατορίας που δημιούργησε ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος αποδεικνύονται στην πράξη ισάξιοι συνεχιστές του πατέρα τους. Δεν έμειναν στα έτοιμα αλλά έβαλαν κάτω το κεφάλι και άνοιξαν και νέους επιχειρηματικούς  δρόμους,  διαψεύδοντας στην πράξη το αμερικανικό γνωμικό ότι «η πρώτη γενιά δημιουργεί την περιουσία, η δεύτερη τη συντηρεί και η τρίτη την καταστρέφει».

Σε μια εξομολόγησή  ο καπετάνιος  είχε διηγηθεί : «Πηγαίναμε βόλτα με την οικογένειά μου , όταν από το διπλανό αυτοκίνητο είδα τον οδηγό να πετάει ένα πακέτο τσιγάρα στο δρόμο. Τον πλησίασα στο επόμενο φανάρι και ευγενικά του έκανα παρατήρηση. Τα παιδιά μου καθόντουσαν στο πίσω κάθισμα και ακόμη το θυμούνται. Ήταν ένα μάθημα που έπρεπε να δώσω ως γονιός. Να μην αδιαφορούμε για το τι συμβαίνει γύρω μας.»

Μεγάλωσε τους γιούς του με αρχές. Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο www.newmoney.gr.