Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

«Οι Γερμανοί ξανάρχονται…» αλλά με άλλον συνέταιρο – Ζήτω η… ΕΛΛΑΣ

– Η Μέρκελ, ανακουφισμένη πλέον που ο διάλογός μας με την Τουρκία έσβησε τις πιθανές ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της, συγχαίρει τον Ερντογάν και μιλά για διαφιλονικούμενα ζητήματα με την Ελλάδα !

– Η FAZ, επικαλούμενη και τον Χρ. Ροζάκη, χαρακτηρίζει τις θέσεις της Ελλάδος μαξιμαλιστικές !

– Οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδος αυξάνονται !

– Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για καταπίεση της μειονότητας στη Θράκη, την οποία μνημονεύει ως τουρκική!

– Η Τουρκία αγοράζει και τέταρτο γεωτρύπανο!

– Ο Ερντογαν παραληρεί χαρακτηρίζοντας τον Μητσοτάκη προκλητικό και μας προειδοποιεί ότι θα μάθουμε καλά την τρέλα των Τούρκων!

– Ο Σουλτάνος καθυβρίζει και απειλεί τον Μακρόν!

– Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για στρατικοποίηση των νησιών και προκλητική συμπεριφορά, αλλά και για παραβιάσεις στο Αιγαίο, βεβαίως βεβαίως…!

– Ο Τσελίκ χαρακτηρίζει τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο «δύναμη Ειρήνης»!

– Ο Τσαβούσογλου ζητά το μοίρασμα των εσόδων στην Κύπρο για να λυθεί το ζήτημα στην Αν. Μεσόγειο !

– Ο ΥΠΕΞ τους ζητά να ξεχάσουμε εμείς και ο ΟΗΕ τη συνομοσπονδία, ως τρόπο επίλυσης του Κυπριακού!

– Το Κυπριακό παραπέμπεται σε πενταμερή συνάντηση, όπου καλείται ως ισότιμος συνομιλητής ο κατακτητής, μετατρέποντας έτσι την ενιαία κρατική Κυπριακή οντότητα σε κοινότητα!

Αυτή είναι η συμπεριφορά – πρακτική Τουρκίας και Γερμανίας μετά την αποδοχή των διερευνητικών επαφών στις 13/1/2021… Οι Τούρκοι συνομιλητές μας, κατ’ αυτό τον τρόπο, εννοούν τη σταθερή και μόνιμη αποκλιμάκωση της έντασης και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου! Έστειλαν όμως το Ουρούτς Ρέις για ρεκτιφιέ… Δεν μπορείς να πεις… Εμείς τι κάνουμε, συνεχίζουμε ατάραχοι;;

ΥΓ: Θυμίζω ότι μόλις στο προηγούμενο των διερευνητικών διάστημα το Ουρούτς Ρέις μπαινοβγαίνει στην αυλή μας, ο Ερντογάν στήνει σόου στην Αμμόχωστο, ιεροσυλεί στην Αγία Σοφιά και υπογράφει το τουρκολυβικό σύμφωνο… Σταθερή αξία νομιμότητας!!!