Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του ρεύματος εισόδου στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του ρεύματος εισόδου στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκονται αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και καθαρισμοί στο οδικό δίκτυο από την ΠΕ Μεσσηνίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας δύο εργολαβίες με αντικείμενο αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 €, χρηματοδοτούμενες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Στα πλαίσια των ανωτέρω εργολαβιών πραγματοποιήθηκε μια  ολοκληρωμένη παρέμβαση στο ρέμα Βαρυμπόμπης που διέρχεται από τις τοπικές Κοινότητες Πιλαλίστρας, Αμφιθέας, Καρτερολίου και Τριόδου, με στόχο αφενός την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στην 7η επαρχιακή οδό και αφετέρου την προστασία του αγροτικού κεφαλαίου και των οικισμών.  Ανάλογες παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν σε ρέματα ευρύτερης περιοχής Γιάλοβας για την προστασία της εθνικής οδού και των καλλιεργειών, ενώ ο προγραμματισμός της Περιφερειακής Ενότητας για το αμέσως επόμενο διάστημα αφορά καθαρισμούς σε διάφορα ρέματα στην Καλαμάτα καθώς και κατασκευή τεχνικών έργων σε όλο το νομό.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του ρεύματος εισόδου στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εργολαβίας «Συντήρηση-Βελτίωση-Αναβάθμιση ασφάλειας στο Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο Π.Ε. Μεσσηνίας (τμήμα Καλαμάτα-Ασπρόχωμα-Μεσσήνη-Πύλος)», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Καθαρισμοί εθνικού, επαρχιακού και δασικού οδικού δικτύου

Συνεχίζονται από τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας οι εργασίες συντήρησης δασικών οδών, στα πλαίσια της πρόληψης και της μείωσης του κινδύνου των πυρκαγιών, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική και τα αρμόδια Δασαρχεία. Έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις στο δασικό οδικό δίκτυο του δημόσιου δάσους Ταϋγέτου και Βασιλικής, στο δασικό δρόμο από Κέντρο προς Ρίντομο και στο δασικό δρόμο προς Άγιο Νίκωνα.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι εργασίες καθαρισμού τάφρων και πρανών στο εθνικό δίκτυο με παρεμβάσεις στα τμήματα Καλαμάτα – Τσακώνα και Τσακώνα – Καλό Νερό. Όσον αφορά τον καθαρισμό διωρύγων και αποστραγγιστικών τάφρων αυτές συνεχίζονται στην κάτω ζώνη του ΓΟΕΒ.