Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Ολοκληρώθηκε το έργο “Διάσωση Εθνικού Καταλόγου Ποικιλιών Συκιάς” από το τµήµα Ελαίας Καλαµάτας του ΕΛΓΟ–∆ΗΜΗΤΡΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο με τίτλο «Διάσωση Εθνικού Καταλόγου Ποικιλιών Συκιάς του τµήµατος Ελαίας Καλαµάτας του ΕΛΓΟ – ∆ΗΜΗΤΡΑ», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και υλοποιήθηκε από το ΙΕΛΥΑ Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο του έργου μετεγκαταστάθηκε η Εθνική συλλογή ποικιλιών συκιάς στο αγρόκτημα Βελίκας (περιοχή Συκιώτη) του Ινστιτούτου. Σκοπός εκτός της διάσωσης των ποικιλιών είναι να μελετηθεί η ανάπτυξη 100 διαφορετικών ποικιλιών Συκιάς στον αγρό, σε ίδιες ακριβώς εδαφοκλιματικές συνθήκες και να περιγραφούν και τα μορφολογικά τους χαρακτηριστικά. Το έργο δε θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί χωρίς τη σημαντική συμβολή όλου του προσωπικού του Τμήματος Ελαίας Καλαμάτας και τη συμπλήρωση των εργασιών από τα χρήματα των υπολοίπων προγραμμάτων του ΕΛΓΟ.

“Ως επιστημονικά υπεύθυνος θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για την καθοριστική οικονομική του συμβολή, το Δρ. Βασίλειο Στουρνάρα Δόκιμο Ερευνητή, τη Δρ. Μίνα Καυκαλέτου Δόκιμη Ερευνήτρια, την  Παναγιώτα Μπούνα, την Ασημούλα Καρδιμάκη, την Αγγελική Καρέζου και τη Στέλλα Καραφύλλη για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου”, σημειώνει ο επιστημονικά Υπεύθυνος Παναγιώτης Κατσάρης – Γεωπόνος, Βιοτεχνολόγος.