Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη δασοπυρόσβεση και τη χρήση πυροσβεστικών μέσων

Η «δασοπυρόσβεση και η χρήση πυροσβεστικών μέσων» βρέθηκε στο επίκεντρο του σεμιναρίου που διοργάνωσε για τα μέλη της η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας.

Στόχος του διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι την ασφάλεια των μελών της ομάδας, καθώς και η καλύτερη απόδοση στις περιπτώσεις συμβάντων πυρκαγιάς «η εκπαίδευση είναι μονόδρομος τόσο για τα νέα μέλη της Ομάδας όσο και για τα αρχαιότερα.» αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ομάδας, σημειώνοντας ότι για τις ανάγκες του σεμιναρίου κι ύστερα από πρόσκληση, φιλοξενήθηκαν στην Καλαμάτα οι παρακάτω Εθελοντικές Ομάδες με τους επικεφαλής τους.

Κέντρο Προστασίας Δασών Βύρωνα / κ. Σταύρος Σαλαγιαννης

Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης – Διάσωσης Ροδόπολης / κ. Απόλλωνας Κούνης

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης Ηλιούπολης / κ. Σταμάτης Βογιατζόπουλος.

Κατά την διάρκεια του Εκπαιδευτικού διημέρου μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας κ. Ιωάννης Ζαφειρόπουλοςκαι ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Γεωργανάς.

«Με γνώμονα την ενεργητική παρουσία της Ομάδας μας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και με έντονο το αίσθημα της απόλυτης ικανοποίησης από την εμπειρία της 2ήμερης εκπαίδευσης, η Ομάδα μας θέτει σα στόχο, αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο να διεξάγεται κάθε χρόνο στην πόλη της Καλαμάτας πριν την αντιπυρική περίοδο, με την συμμετοχή βέβαια και άλλων εθελοντικών Ομάδων του Νομού μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όλους τους Επικεφαλής Συναδέλφους Εθελοντές, καθώς και τα μέλη των ομάδων τους, για την πολύπλευρη στήριξή τους στην Εθελοντική μας Ομάδα.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, για την παραχώρηση της Αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκε το θεωρητικό μέρος της Εκπαίδευσης και τις επιχειρήσεις, το Ιταλικό Εστιατόριο Da Francesco και Ψητοπωλείο Λαδορίγανη, οι οποίες προσέφεραν τα υπέροχα εδέσματα για την φιλοξενία των Συναδέλφων Εθελοντών.»