Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

ΟΠΟΤΤΕ: Επιστολή στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα προβλήματα των τριτέκνων οικογενειών

Επιστολή στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλε η Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε μέσω της οποίας περιγράφει τα προβλήματα των τριτέκνων οικογενειών ζητώντας τη συμβολή του υπουργού στην εύρεση ουσιαστικών λύσεων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής    κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Κοινοποίηση :  Πρωθυπουργό  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

.                          Υφυπουργό   Οικογενειακής Πολιτικής και Δημογραφικού

.                           κα  Μαρία Συρεγγέλα

ΘΕΜΑ : « Προβλήματα   τριτέκνων οικογενειών »

Αξιότιμε κύριε    Υπουργέ,

επιχειρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για μια σειρά από ζητήματα που σας έχουμε θέσει και στην συνάντηση που κάναμε μαζί σας πριν από 9 μήνες !

Στις 25 Ιουνίου του 2020 μετά την θετική –κατά την εκτίμηση μας, τότε –συνάντηση , δεσμευτήκατε πως σε δυο εβδομάδες (!) θα υπάρχουν από τη μεριά σας απαντήσεις.  Πέρασαν 9 δύσκολοι μήνες για όλους μας και οι τρίτεκνες οικογένειες αδυνατούν να καταλάβουν γιατί δεν υπάρχει απάντηση.

Θέτουμε ξανά τα βασικά μας αιτήματα, ελπίζοντας στην ανταπόκριση σας και σε μια συνάντηση μαζί σας.

  – Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια και κοινωνική πολιτική

Ζητήσαμε τη θεσμοθέτηση εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις οικογένειες μας, τους κατοίκους των Ελληνικών νησιών, τους γονείς των φοιτητών, τις οικογένειες που επιθυμούν να κάνουν διακοπές στα νησιά μας…

Υπενθυμίζουμε πως είμαστε στη διάθεση σας για να ενημερωθούμε για τις πρωτοβουλίες σας και την ενδεχόμενη ανταπόκριση των εταιριών στην ανάγκη εκπτωτικών προγραμμάτων στα δρομολόγια πλοίων  στις τρίτεκνες οικογένειες.

Μέτρο που έχει κοινωνικό πρόσημο , αλλά και μπορεί να τονώσει την επιβατική κίνηση ιδιαίτερα στις περιόδους που διανύουμε.

-Πανελλήνιες και Λιμενικό

Επανερχόμαστε για να ζητήσουμε το αυτονόητο, την θετική αντιμετώπιση των υποψηφίων τριτέκνων οικογενειών στις Πανελλήνιες εξετάσεις όπως συμβαίνει και με τις στρατιωτικές σχολές (ένταξη στο μηχανογραφικό).

-Για τους Λιμενικούς και το ΠΔ Μεταθέσεων

Έχουμε επισημάνει πως οι διατάξεις των μεταθέσεων στους Νόμους 4504/17 και  4676/20 απαντάνε με θετικό τρόπο στην προστασία της οικογένειας.

Όμως το ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021 που στηρίζεται στους ανωτέρω νόμους προβλέπει τις μεταθέσεις των τρίτεκνων οικογενειών.

Επειδή η απόφαση για τις έκτακτες μεταθέσεις είναι ευθύνη υπογραφής του Υπουργού, θεωρούμε πως  δεν θα υπάρξουν αποφάσεις που θα βάλλουν κατά της οικογενειακής γαλήνης και ζωής των τρίτεκνων οικογενειών. Είναι στο χέρι σας και προσβλέπουμε στην ευαισθησία σας.

Επειδή το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες παραπόνων και προβλημάτων, ελπίζουμε πως αυτά θα αντιμετωπιστούν με θετικό τρόπο.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι όποιες «παραφωνίες» που δεν στηρίζουν την οικογένεια, στο Λιμενικό. την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ζητήματα που μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν  .

Ευχαριστούμε ελπίζοντας στην άμεση θετική σας ανταπόκριση !

Με εκτίμηση

Για   το  Διοικητικό Συμβούλιο της    ΟΠΟΤΤΕ”