TOP

«Οτι θα έτρωγα καρπούζι μπροστά σε αναμμένο τζάκι και να λέω Χριστός Ανέστη, ούτε με το ΠΑΣΟΚ»

Viral έχει γίνει η ανάρτηση ενός χρήστη των social media σχετικά με τον χθεσινό εορτασμό της Ανάστασης λόγω της μεταφοράς του, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα σχόλια να πέφτουν βροχή.

Ο κορωνοϊός ανέτρεψε τα δεδομένα. Οι ζωές όλων μας άλλαξαν από την μία στιγμή στην άλλη. Ο κόσμος αναγκάστηκε να μπει σε μια νέα πραγματικότητα, παραμένοντας σε καραντίνα προκειμένου να προστατευτεί αλλά και να διακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, αποφάσισε το κλείσιμο των εκκλησιών για την προστασία του κοινού, με αποτέλεσμα οι πιστοί να μείνουν μακριά από τους ιερούς ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα και να μην κάνουν Ανάσταση, με τον κόσμο ωστόσο να βγαίνει στα μπαλκόνια με τις αναμμένες λαμπάδες του.

Με ανακοίνωση όμως που είχε εκδώσει η Ιερά Σύνοδος, η πανηγυρική αναστάσιμη παννυχίδα που τελείται κανονικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, θα πραγματοποιούνταν στις 26 προς 27 Μαΐου, δηλαδή χθες. Έτσι, πλήθος κόσμου προσήλθε στους ναούς προκειμένου να μετάσχει στις Ιερές Αγρυπνίες.

Η πρωτοφανής αυτή όμως κίνηση, προκάλεσε ποικίλα σχόλια στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σε συνδυασμό με τον άστατο καιρό και τις βροχές που σημειώνονται τα τελευταία δύο 24ωρα, είχε ως αποτέλεσμα την ανάρτηση σπαρταριστών και ευφάνταστων παρατηρήσεων.

Η viral ανάρτηση
Ένα από αυτά που ξεχώρισαν ήταν το σχόλιο ενός χρήστη (Γιάννης Κριεκούκης) στην σελίδα στο Facebook «Μένουμε στο Σπίτι» που δημιουργήθηκε μόλις ανακοινώθηκε το εθνικό lockdown, με 54.000 περίπου μέλη, και φυσικά έχει γίνει viral συγκεντρώνοντας πάνω από 10.000 likes και πλήθος σχολίων. Η ανάρτηση ανέφερε, συγκεκριμένα: «Ότι θα έτρωγα καρπούζι, μπροστά σε αναμμένο τζάκι και να λέω Χριστός Ανέστη, ούτε με το Ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ όλα αυτά!!!».


H viral ανάρτηση για το Πάσχα και το ΠΑΣΟΚ
Φυσικά, ακολούθησαν πολλές παρόμοιες αναρτήσεις με τον κόσμο να σπάει πλάκα με την μεταφορά του Πάσχα στα τέλη Μαϊού αλλά και τον άστατο καιρό. «Καλημέρα, Χριστός Ανέστη, καλό χειμώνα. -Τι λες τρελάθηκες; -Εγώ μωρέ;» έγραψε κάποιος άλλος με έναν άλλον να προσθέτει «15 Ιουνίου μπαίνει και το δώρο Χριστουγέννων» ενώ ένας τρίτος «Ρίχνει ψιλόβροχο, έπεσε η θερμοκρασία, από βδομάδα ανοίγουν και τα δημοτικά. Άντε καλό φθινόπωρο!!». Ένας ακόμη που θέλησε να κάνει σύνδεση μεταξύ Πάσχα και ΠΑΣΟΚ, έγραψε: «Με ΠΑΣΟΚ το Πάσχα ήταν Κυριακή, όχι Τετάρτη».

Πηγή: iefimerida.gr