TOP

Ο Αλέξης Χαρίτσης στο Best: “Παράθυρο… για τα αρχαία της Υπαπαντής -Επικίνδυνη η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά”

Ίδια… λόγια να μισιόμαστε, είναι η μόνη παρά-φραση που μπορεί να περιγράψει ανάγλυφα όσα συμβαίνουν στο φόντο της ανάπλασης της πλατείας της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, με αφορμή τη συζήτηση για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Χαρακτηριστικές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best οι αναφορές του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος και έθεσε σχετικό ερώτημα στη Βουλή.
Ο κ. Χαρίτσης, σημείωσε πως μετά την απάντηση της υπουργού άνοιξε ο δρόμος της ανάδειξης και ξεκαθάρισε πως κανένας δε θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην πόλη. «Πρόθεσή μου δεν ήταν να εμπλακούμε σε μικροκομματική αντιπαράθεση, πρέπει να καθόμαστε από την ίδια μεριά του τραπεζιού, όσον αφορά σε τόσο σημαντικά ζητήματα», σημείωσε ο βουλευτής που έκανε λόγο για μια  χρυσή ευκαιρία να αναδειχθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία γνωρίζουμε από παλαιότερες ανασκαφές.

Άκρως χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του κ. Χαρίτση και για τα ελληνοτουρκικά, με τον ίδιο να εκφράζει την ανησυχία του, κάνοντας λόγο για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση και δηλώνοντας τη μη ικανοποίησή του, από τη μέχρι τώρα αντίδραση της κυβέρνησης.