Παρασκευή
17
Μάιος
TOP

Ο “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” επικρίνει τον ίδιο τον… συνδυασμό για “μικρόψυχες συμπεριφορές”

Η εικόνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Καλαμάτας στα έδρανα της μείζονος μειοψηφίας ήταν χαρακτηριστική για την κατάσταση στο εσωτερικού του συνδυασμού “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, που ήταν… κομμένος στα δύο. Και η αντιπαράθεση καλά κρατεί όπως και η γκρίνια. Ο Μ. Μάκαρης κάθισε στην πίσω σειρά οι υπόλοιποι του συνδυασμού μπροστά και δεν έλειψαν οι συζητήσεις… Σήμερα ήρθε η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του συνδυασμού και καταγγέλλει… “παλαιοκομματικές πρακτικές” και “μικρόψυχες συμπεριφορές”.

Δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής

Δυστυχώς, κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιστρατεύθηκαν παλαιοκομματικές πρακτικές και εκδηλώθηκαν μικρόψυχες συμπεριφορές σαν αυτές που, επί χρόνια, ταλαιπωρούν την αυτοδιοίκηση και απογοητεύουν πολίτες με δυνατότητες προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Πρακτικές που δυστυχώς αναπαράγουν και συντηρούν γνωστές σε όλους παθογένειες του ευρύτερου πολιτικού βίου.

Ως Ανοιχτός Δήμος, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην μετατροπή του δημοσίου διαλόγου σε τηλεοπτικό reality, ούτε πρόκειται να αναμειχθούμε σε στείρες διαμάχες που τροφοδοτούνται μόνο και μόνο για να καλύψουν πολιτική αμηχανία και αδιέξοδα. Δηλώνουμε πάντως κατηγορηματικά, κυρίως σε όσους συμπολίτες μας έτυχε να πληροφορηθούν διάφορα παραπολιτικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ότι δεν τίθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης του επικεφαλής μας. Αυτό δεν αλλάζει, όσες “πιέσεις” και αν ασκηθούν μέσω διαρροών στον τύπο, όσοι παιδαριώδεις συμβολισμοί με καρέκλες και όσες θεατρικές διαφοροποιήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν υπάρξουν, προκειμένου να εξασφαλισθεί το επόμενο παραπολιτικό δημοσίευμα.

Τέλος, καλούμε όλους να σεβασθούν το θεσμικό ρόλο που έχουν αναλάβει απέναντι στους πολίτες, και να μην ευτελίζουν «ελαφρά τη καρδία» θεμελιώδη στοιχεία της δημοκρατίας όπως η ψήφος επί υπαρκτών και σημαντικών θεμάτων, για λόγους επικοινωνιακούς.

Η Συντονιστική Επιτροπή