Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Ο Γιαννημάρας βρήκε στήριγμα σε Μπασάκο και Ανδροβιτσανέα -Οι νέοι αντιδήμαρχοι

Αίσιο τέλος είχε τελικά το «προξενιό» της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Μάνης με τους επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Παναγιώτη Μπασάκο και Ευάγγελο Ανδροβιτσανέα, σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες και εντάθηκε μετά την αποπομπή δύο αντιδημάρχων, με στόχο να κυβερνηθεί ο δήμος. 

Έτσι σήμερα ορίστηκαν με απόφαση του Δημάρχου Δημήτρη Γιαννημάρα οι νέοι αντιδήμαρχοι , πρόκειται για τους  Παναγιώτη  Μπασάκο  (χωρίς αντιμισθία), Ευάγγελο  Ανδροβιτσανέα, Γιώργο  Λουκαρέα,  Χρήστο Βαβαρούτσο , ενώ παραμένει αντιδήμαρχος ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Λυμπερέας. Επίσης ως εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι συνεργάζονται οι Κων/νος Κουκής, Ευάγγελος Κατσουλέας και Γεωργία Φαληδέα. 

Αναλυτικά σύμφωνα με την απόφαση του κ. Γιαννημάρα , η οποία έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, οι νέοι αντιδήμαρχοι αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες:

 1.Ορίζει Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας (Συνδυασμός ΝΙΚΗ) κ. Μπασάκο Παναγιώτη χωρίς αντιμισθία και του μεταβιβάζει καθ ύλην της παρακάτω αρμοδιότητες.. – Τον έλεγχο της Οικονομικής Υπηρεσίας και των προμηθειών – Την οργάνωση και λειτουργία του προσωπικού και της αλληλογραφίας. – Τον έλεγχο της πάσης φύσεως κληροδοτημάτων του Δήμου. 

2 .Ορίζει Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας (Συνδυασμός Ανεξάρτητη κίνηση ενεργών Πολιτών για την Δυτική Μάνη) κ. Ανδροβιτσανέα Ευάγγελο, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία και του μεταβιβάζει καθ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες – Την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και των πάσης φύσεως τεχνικών θεμάτων και της δημοτικής περιουσίας. – Των θεμάτων διαφάνειας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ. – Την αποκατάσταση των παιδικών χαρών.

  1. Στον ορισμένο Αντιδήμαρχο ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Λυμπερέα Χρήστο συνεχίζει να του παρέχεται αντιμισθία και του μεταβιβάζει καθ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες. – Την ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση και βιολογικών καθαρισμών. – Της Πολιτικής Προστασίας – Των αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων. – Την εποπτεία των παραλιών , αιγιαλού και κοινόχρηστων χώρων.
  1. Ορίζει Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας (Συνδυασμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΤΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ) κ. Λουκαρέα Γεώργιο, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία και του μεταβιβάζει Καθ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες. – Της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων – Του ηλεκτροφωτισμού.
  1. Ορίζει Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας ( Συνδυασμός ΝΙΚΗ) κ Βαβαρούτσο Χρήστο στον οποίο παρέχεται αντιμισθία και του μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ ύλην και τόπο αρμοδιότητες. – Την τέλεση γάμων απουσιάζοντος του Δημάρχου – Της κυκλοφορίας (σήμανση οδών, στάθμευση κλπ). – Της διαχείρισης αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων. – Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών στη Δ.Ε. Αβίας. – Τη μέριμνα για τη διατήρηση σε καλή κατάσταση λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται Δ.Ε. Αβίας.
  1. Ορίζει εντεταλμένο σύμβουλο για τα νεκροταφεία του Δήμου το Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ) κ. Κουκή Κων/νο.
  1. Ορίζει εντεταλμένο σύμβουλο για το περιβάλλον και το Πράσινο του Δήμου το Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ) κ. Κατσουλέα Ευάγγελο.
  1. Ορίζει εντεταλμένο σύμβουλο για τα θέματα αθλητισμού και νεολαίας τη Δημοτική Σύμβουλο της μειοψηφίας (Ν.Ι.Κ.Η.) κα Φαληδέα Γεωργία.