Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος στα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και τον Διευθυντή Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Θεμιστοκλή Βλαχούλη πραγματοποίησε εχθές ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, παρουσία του Προέδρου του «Μανιατακείου Ιδρύματος» κ. Δημήτριου Μανιατάκη.

Στη συνάντηση τέθηκαν μία σειρά θεμάτων που απασχολούν την Δημοτική Αρχή, εκ των οποίων τα βασικότερα είναι:

  • Η προγραμματική σύμβαση για τη σύνταξη μελέτης σχετικής με τη στερέωση των επισφαλών τμημάτων των βραχωδών πλευρών στη νότια πλευρά του Κάστρου της Κορώνης, καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός του.
  • Η επέκταση του μουσείου της Χώρας. Συγκεκριμένα αιτήθηκε ο Δήμαρχος μια συνάντηση με κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και του μελετητή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ενταχθεί το εν λόγω έργο στο ΕΣΠΑ.
  • Η στερέωση και συντήρηση του κάστρου της Μεθώνης. Ειδικότερα αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ώστε να συναχθούν οι σχετικές μελέτες για τη στερέωση του κάστρου και να εξετασθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από πρόγραμμα για την κατασκευή του έργου. Ταυτόχρονα ζητήθηκε η δημιουργία μόνιμου κλιμακίου  που θα πραγματοποιεί έργα συντήρησης στο κάστρο της Μεθώνης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και Εκπρόσωπο του ΤΕΙΠΕΔ, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου. Εκεί συζήτησαν θέματα όπως αυτό της Μεσογειακής Διατροφής, αλλά και της τουριστικής αξιοποίησης τόσο των λιμένων του τόπου, όσο και των ιδιαίτερων περιοχών φυσικού κάλους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Σαπιέντζας.