Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Ο Δήμος Καλαμάτας 4ος στη χώρα στο Δείκτη Αποτελεσματικότητας

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Δήμαρχος Καλαμάτας χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα «εξόχως θετικό», όσον αφορά στην έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» για τον πιλοτικό δείκτη αποτελεσματικότητας των Δήμων 2019, σύμφωνα με τον οποίον ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο τέταρτος σε επίπεδο χώρας. Για την κατάρτιση του δείκτη ελήφθησαν υπόψη το πεδίο της οικονομικής διαχείρισης, που αφορά στο βαθμό αποτελεσματικής αξιοποίησης των διαθεσίμων σε κάθε δήμο πόρων, το πεδίο της διαφάνειας και λογοδοσίας και το επίπεδο των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών, ενώ τα στοιχεία αντλήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι δε δημοσιεύσεις στη «Διαύγεια» και τις ιστοσελίδες των Δήμων αξιοποιήθηκαν κυρίως για έλεγχο και επαλήθευση.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «γίνεται υπερπροσπάθεια, σε πολλά επίπεδα, με πολύ σοβαρές ελλείψεις προσωπικού». Προσέθεσε δε πως «όταν έρχεται μία ανεξάρτητη Αρχή και σε επιβραβεύει για τις προσπάθειές σου, μπορείς να αισθάνεσαι καλά».
Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, καθώς και τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίοι συνέβαλαν στη διάκριση του Δήμου Καλαμάτας.