Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ο διακεκριμένος καθηγητης Πέτρος Νικολαΐδης στην τηλεόραση Best – Τι σημείωσε για τους εμβολιασμούς και τις υπηρεσίες αιχμής

Στους κινδύνους που ελλοχεύει η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ειδικότερα στον αριθμό των ασθενών που έχουν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ αυτόν τον μήνα, που είναι και ο υψηλότερος που έχουμε δει από την αρχή της πανδημίας, με την αύξηση να φτάνει στο 58%, αναφέρθηκε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο Καθηγητής Εμβρυομητρικής Ιατρικής, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας, Πέτρος Νικολαΐδης, ο οποίος στάθηκε εκτενώς στις  νέες, εξαιρετικά επικίνδυνες ως προς τη μεταδοτικότητα του ιού και τη σοβαρότητα της νόσου, μεταλλάξεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας, ο οποίος επιβεβαιώνεται στο ακέραιο στις εκτιμήσεις του και γι’ αυτό το θέμα, πρώτος στην τηλεόραση Best είχε αναφερθεί στο γεγονός πως ο κορωνοϊός, περνάει… από τη μητέρα στο έμβρυο. «Χρόνια μελετάμε τις ιογενείς λοιμώξεις», σχολίασε αναφερόμενος στην… πρόβλεψή του αυτή, ενώ από το ίδιο ακριβώς βήμα, πριν από δύο μήνες, είχε μιλήσει και για την άμεση τότε, ανάγκη εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού και φυσικά, για τον εμβολιασμό των εγκύων.

Χαρακτηριστικά, ήταν όσα σημείωσε και για τον εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κατά της COVID-19, τονίζοντας πως το να μην εμβολιάζονται οι συγκεκριμένοι λειτουργοί, είναι τουλάχιστον, εγκληματικό! «Δεν μπορεί ένας νοσηλευτής να παρακολουθεί 30 ασθενείς και να τους μεταφέρει τον ιό και αν θέλετε, ακόμη και σε ό,τι αφορά στην οικονομία του κράτους. Δεν μπορούμε να… επιτρέπουμε στον ιό να παραμένει. Είναι εγκληματικό να μιλάμε για ποσοστά εμβολιασμού 50% στο νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν μπορείς να βρίσκεσαι στην  πρώτη γραμμή ανεμβολίαστος», τόνισε, ειδικά αυτήν την εποχή όπου προστίθενται κι άλλα εμβόλια (όπως της Jonsnon & Jonson).  Ο κ. Νικολαΐδης βρίσκεται συχνά στην Καλαμάτα, όπου και διατηρεί ένα πρότυπο ιατρικό κέντρο, με υπηρεσίες αιχμής στους τρεις πυλώνες της Γυναικολογίας, της Αισθητικής Γυναικολογίας και της, Λαπαρασκοπικής Ρομποτικής Χειρουργικής. «Έχουμε όπως είπατε και ‘σεις υπηρεσίες αιχμής και όλες τις εξετάσεις συγκεντρωμένες. Το αιματολογικό κέντρο στη Σύγχρονη Γυναικολογία και το Τμήμα Λαπαρασκοπικής Ρομποτικής Χειρουργικής για όλες τις ενδοκρινολογικές κι άλλες εξετάσεις

και το αντίστοιχο εργαστήριο γενετικής, όπου παρέχονται όλοι οι απαραίτητοι στη διάρκεια της κύησης, έλεγχοι, όπως αυχενική διαφάνεια, Β’ επιπέδου, μη παρεμβατικοί έλεγχοι για να διαγνώσουμε σοβαρές παθήσεις, όπως σύνδρομο Down, παίρνοντας απλώς λίγο αίμα της μητέρας και στέλνοντάς το στην Αμερική και όχι μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πέτρος Νικολαΐδης, συνεργάζεται με γιατρούς της πόλης, ενώ μεταξύ άλλων ασχολείται με την εξειδικευμένη μαιευτική παρακολούθηση Κύησης Υψηλού Κινδύνου, VBAC και προφανώς, καινοτομεί σε πολλούς ακόμη τομείς. Στην Αισθητική Γυναικολογία για παράδειγμα, είναι ο μόνος που εφαρμόζει κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα (στην Αθήνα και στην Καλαμάτα),  την καινούρια τεχνολογία THERMIva®, που είναι μια τρομερά επαναστατική μέθοδος η οποία βοηθά τις γυναίκες από 40, 45 ετών να… γυρίσουν τουλάχιστον 25 χρόνια πίσω!

Ξεχωριστοί, είναι και οι δεσμοί του με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς σε πανεπιστημιακό επίπεδο, υπάρχει  συνεργασία με τους φοιτητές του και ο ίδιος, ως περιγεννετιστής παρακολουθεί τις εγκύους του νοσηλευτικού ιδρύματος, σε θέματα Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής.