Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ο Ευκλής Καλαμάτας συμπληρώνει 40 χρόνια συνεχόμενης αθλητικής παρουσίας

“Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε όμορφες δράσεις και θα έχουμε αθλητική παρουσία στους αγώνες μπάσκετ και αγωνιστικής ποδηλασίας φέρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τους αθλητές μας” είναι η υπόσχεση της διοίκησης του Ευκλή Καλαμάτας που σήμερα συμπληρώνει 40 χρόνια συνεχόμενης αθλητικής παρουσίας και δράσης.

“Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” είναι ένα ιστορικό Σωματείο, με έτος ίδρυσης στην πόλη της Καλαμάτας το 1981 (Καταστατικό / 17-11-1981)  από τον Παναγιώτη Κουτρούλη και τα μέλη του τότε Καταστατικού. Με την φετινή χρονιά 2021 έχουν ολοκληρωθεί σαράντα χρόνια συνεχόμενης δράσης και έντονης αθλητικής παρουσίας στην πόλη μας.
__ Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με απόφασή της στις 02-12-1981 αναγνώρισε τον Σύλλογό μας ως Αθλητικό Σωματείο.
Είμαστε εγγεγραμμένοι στα πρόσφατα (2020) ηλεκτρονικά Μητρώα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Είμαστε μέλος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νοτίου Πελοποννήσου) και μέλος της Ε.Ο.Π. (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας).
Στις 14-03-2018, έχουμε πάρει Βεβαίωση από την Γ. Γ. Αθλητισμού, ως Φορέας Αθλητικού Τουρισμού και Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων με κωδικό Α.Τ. 08.
Σήμερα υπάρχουν τα εξής 4 τμήματα: Τμήμα Πεζοπορίας/Ορειβασίας – Τμήμα Μπάσκετ στο οποίο από το 2015 έχει δημιουργηθεί Τμήμα Υποδομών (Ακαδημία Μπάσκετ) – Τμήμα Αγωνιστικής Ποδηλασίας και Τμήμα Εκδρομών.
μέλη της σημερινής Διοίκησης είναι: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος), Μιχαήλ Στακιάς (γραμματέας και έφορος μπάσκετ), Αγγελική Ματσούκα (ταμίας και έφορος εκδρομών), Δημήτριος Τσεκουράς (έφορος πεζοπορίας), Σπυρίδων Κάραλης (αναπληρωτής εφόρου πεζοπορίας), Γεώργιος Κότσης (υπεύθυνος διοργάνωσης ποδηλατικών αγώνων), Μαγδαλινή Μουτσούλα (μέλος Δ.Σ.) και Νικόλαος Αμμολοχίτης (μέλος Δ.Σ.).
Υπεύθυνος στο τμήμα αγωνιστικής ποδηλασίας είναι ο Παντελεήμων Σταμάτης (τηλ. 693 263 7313) και στο τμήμα μπάσκετ υπεύθυνος προπονητής ο Ηλίας Στακιάς (τηλ. 694 700 6353).
Υπόσχεση της σημερινής Διοίκησης είναι ότι θα συνεχίσουμε, να δημιουργούμε όμορφες δράσεις και θα έχουμε αθλητική παρουσία στους αγώνες μπάσκετ και αγωνιστικής ποδηλασίας φέρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τους αθλητές μας.” Αυτά αναφέρει η πρόεδρος Ελένη Οικονομοπούλου, δραστήριο μέλος και η ίδια.