Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Ο.Ε.ΕΣ.Π.: Ψήφισμα για την ελεύθερη μεταφορά επιβατών στην περιοχή του Κατακόλου από τις εταιρείες της κρουαζιέρας

Ψήφισμα για την ελεύθερη μεταφορά επιβατών στην περιοχή του Κατακόλου από τις εταιρείες της κρουαζιέρας το οποίο εστάλη στους υπουργό Υγείας, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Δήμαρχο Πύργου, Βουλευτές Ν. Ηλείας και το Επιμελητήριο Ηλείας ενώ κοινοποιήθηκε και στον Ναυτιλιακό Πράκτορα Παναγιώτη Φάκλαρη, εξέδωσε η Ο.Ε.ΕΣ.Π.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 3 & 4 Ιουλίου 2021 στην Αμαλιάδα Ηλείας, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων, κατόπιν εισηγήσεως του Συλλόγου Επαγγελματιών Κατακόλου «Η Αλληλεγγύη», για την κατάσταση που επικρατεί μετά την επανεκκίνηση του τουρισμού και την έναρξη της κρουαζιέρας στην τουριστική περιοχή του Κατακόλου.

Το λιμάνι του Κατακόλου λειτουργεί ως λιμάνι προσέγγισης για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων, τα οποία φιλοξενούν μεγάλο αριθμό επιβατών. Η κομβική του θέση, πάνω στις πλόες των κρουαζιερόπλοιων, επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην περιοχή αλλά και σε έναν παγκοσμίως γνωστό προορισμό, την Αρχαία Ολυμπία. Γίνεται αντιληπτό ότι η τοπική κοινωνία και οικονομία στηρίζονται κυρίως στην κρουαζιέρα.

Όμως, λόγω της πανδημίας οι περιορισμοί των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην κρουαζιέρα δεν επιτρέπουν στους επιβάτες να επιλέξουν ατομικές βόλτες ή περιηγήσεις στην περιοχή. Αντίθετα, οι επιβάτες με το που κατεβαίνουν από το κρουαζιερόπλοιο επιβιβάζονται άμεσα σε λεωφορεία και συμμετέχουν μόνο σε προγραμματισμένες εκδρομές των εταιρειών της κρουαζιέρας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ουδείς να επισκέπτεται τις επιχειρήσεις της περιοχής και οι επιχειρηματίες να αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, των εργαζόμενών τους αλλά και των ιδίων.

Οι επιχειρηματίες, τηρώντας, όλο αυτό το διάστημα, ευλαβικά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς όρους λειτουργίας των καταστημάτων τους, ζητούν από τις εταιρείες της κρουαζιέρας να ακολουθήσουν διαφορετική πολιτική αλλά και αναθεώρηση της εγκυκλίου από το Υπουργείο Υγείας.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε:

  • Ελεύθερη μεταφορά επιβατών στην περιοχή του Κατακόλου από τις εταιρείες της κρουαζιέρας, αφού η περιοχή μέχρι σήμερα έχει δείξει εικόνα ασφαλούς λιμανιού.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Βαγενάς           Αντώνιος Καλοθέου