Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ο καλύτερος τρόπος να κόψεις το καρπούζι: Δεν το είχες φανταστεί έτσι (video)

Τo καρπούζι είναι κυρίως νερό (περίπου 92%), αλλά αυτό το δροσιστικό καλοκαιρινό φρούτο είναι πλούσιο και σε θρεπτικά συστατικά.
Κάθε ζουμερό κομμάτι καρπούζι έχει σημαντικά επίπεδα βιταμινών Α, Β6 και C, μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. Υπάρχει ακόμη και μια μέτρια ποσότητα καλίου. Επιπλέον, το καρπούζι δεν έχει λιπαρά, είναι πολύ χαμηλό σε νάτριο και έχει μόνο 40 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Πώς να κόψεις το καρπούζι

Πολλοί το κόβουν με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή σε “βάρκες”. Μετά κόβουν κάθετα για να σχηματίσουν τα γνωστά τριγωνικά κομμάτια καρπουζιού. Υπάρχει όμως και πολύ καλύτερος τρόπος. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και διαβάστε και τις λεπτομερείς οδηγίες και δεν θα το ξανακόψετε ποτέ ξανά με τον παλιό τρόπο!

  • ΒΗΜΑ 1: Κόψτε το καρπούζι οριζόντια αντί για κατακόρυφα. Θα πρέπει να το κόψετε σαν να κόβατε ψωμάκι χάμπουργκερ.
  • ΒΗΜΑ 2: Πάρτε το μισό και κόψτε το σε φέτες προς μία κατεύθυνση.
  • ΒΗΜΑ 3: Στη συνέχεια, κρατώντας προσεκτικά τις φέτες ενωμένες μαζί, κόψτε το στην άλλη κατεύθυνση, έτσι ώστε να δημιουργηθούν μικρά τετράγωνα.

Μόλις τελειώσετε τον τεμαχισμό, μπορείτε να παίρνετε ένα-ένα τα τετράγωνα κομμάτια, κρατώντας τα από την βάση και απολαμβάνοντας χωρίς μπελάδες το πιο νόστιμο καλοκαιρινό φρούτο!