TOP

Ο Κώστας Βλάσης στην τηλεόραση BEST – Τι σημείωσε για τα νέα μέτρα, την οικονομία και τις πρωτοβουλίες για τους απόδημους

Για την πορεία της πανδημίας -με αφορμή το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής όπου σε ισχύ μπαίνουν νέα αυστηρότερα μέτρα- μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης. O κ. Βλάσης  στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «Αυτό που προέχει πάντα είναι να διατηρήσουμε την υγεία μας, να μπορέσουμε να μην φέρουμε όσο μπορούμε σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές και για αυτό το λόγο -όπως το είχε πει και εξαρχής ο πρωθυπουργός – κάθε φορά που αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο αναγκαζόμαστε να παίρνουμε μέτρα. Όσο μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο και μειώνονται τα θετικά κρούσματα αρχίζουμε και χαλαρώνουμε τα μέτρα. Οπότε αυτό νομίζω θα ακολουθήσουμε και αυτή τη στιγμή. Παράλληλα “τρέχοντας” όλο αυτό το πρόγραμμα με τους εμβολιασμούς, ήδη έχουμε ξεπεράσει τους 400.000 εμβολιασμούς σήμερα που μιλάμε, ανοίγει η πλατφόρμα για νεότερες ηλικίες μέσα στην εβδομάδα. Ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί τα κέντρα εμβολιασμού, αυξάνονται και οι κινητές μονάδες για να γίνονται εμβολιασμό. Θέλω να πιστεύω ότι αφού κάνουμε κάποιες τελευταίες θυσίες όλοι μας, θα αποκτήσουμε σιγά-σιγά μία ελευθερία κινήσεων και να επανέλθουμε, πιστεύουμε τους επόμενους μήνες, στην κανονικότητα που όλοι περιμένουμε.»

Χαρακτηριστικές οι αναφορές του υφυπουργού Εξωτερικών και στα μέτρα που λαμβάνονται για την ενίσχυση της παθούσας ελληνικής οικονομίας: «Τα οικονομικά μέτρα που παίρνει αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση πιάνουν όσο το δυνατόν μία ευρεία κατηγορία κοινωνικών ομάδων και σαφώς είναι πολύ περισσότερα από τα οικονομικά μέτρα που παίρνει οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Θέλω να πιστεύω ότι πραγματικά αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό όλων. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω.»

Παγκόσμια Ημέρα ελληνικής Γλώσσας

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Το υπουργείο εξωτερικών ετοίμασε ένα ξεχωριστό βίντεο με την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, και με ένα μήνυμα του Πρωθυπουργού γιορτάζοντας την σημερινή ημέρα.

«Ως Πολιτεία τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεκινήσει και την έχουμε αναγάγει σαν παγκόσμια μέρα της ελληνικής γλώσσας και ήταν ημέρα του θανάτου του εθνικού μας ποιητή του Διονύσιου Σολωμού, του ανθρώπου που έντυσε με τις λέξεις του τον Εθνικό μας Ύμνο. Αυτή την ημέρα την εορτάζουμε τα τελευταία χρόνια από άκρη σε άκρη σε όλο τον κόσμο γιατί πρέπει να δείξουμε παντού ότι η Ελληνική γλώσσα είναι μία διαχρονική, μία γλώσσα Οικουμενική. Σήμερα λοιπόν παρότι είμαστε μέσω αυτής της πόλης δύσκολες πανδημίας σε όλο τον κόσμο και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν αυτό που κάναμε ήταν να ταξιδέψουμε ψηφιακά σε κάθε γωνιά όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα. και ζητήσαμε να μας πουν γιατί μαθαίνουν ελληνικά και το αποτέλεσμα νομίζω πως πραγματικά μας δικαιώνει μας.» υπογράμμισε ο κ. Βλάσσης.

Ο υφυπουργός εξωτερικών τόνισε επίσης ότι «Αυτό το βίντεο το βίντεο έχει φτάσει στις πρεσβείες μας όλου του πλανήτη για να αποδείξει ότι η ελληνική γλώσσα είναι μία γλώσσα πάντα επίκαιρη και διαχρονική».

Επίσης, δράττοντας της ευκαιρίας ο κ. Βλάσσης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την εξάλειψη των αποστάσεων μεταξύ των Ελλήνων πολιτών που διαβιούν στο εξωτερικό και της πατρίδας μας «Πάρα πολλά είναι τα πράγματα που έχουμε κάνει και σε σχέση με διάφορες δραστηριότητες των προξενικών μας γραφείων ώστε η επαφή του Έλληνα του εξωτερικού με το προξενιό να είναι πιο εύκολη πιο φιλική και να έρχεται πιο κοντά στη «μητέρα» πατρίδα.»