Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην τηλεόραση BEST – Τι είπε για την στρατηγική, τον σχεδιασμό, τα έργα και τις πολιτικές (video)

Σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα έργα, τον σχεδιασμό και τα όσα δρομολογούνται στην Πελοπόννησο από την Περιφέρεια, στάθηκε μιλώντας στην τηλεόραση BEST o Παναγιώτης Νίκας. Ο Περιφερειάρχης προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Θέμη Κανελλόπουλο στάθηκε αναλυτικά στις εξελίξεις με τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας, τις υπογραφές για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης και την υπόθεση ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου, ενώ έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για μια σειρά «…πολλών σημαντικών έργων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα».

Για την εικόνα που παρουσιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου ο κ. Νίκας είπε πως «…ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο… Ένας χρόνος έχει πάει στον αγώνα για τον κορωνοϊό. Έχουμε όμως να επιδείξουμε επιτυχίες και σε επίπεδο οργάνωσης περνώντας στην ηλεκτρονική εποχή» λέγοντας επίσης πως σε κάθε νομό η Περιφέρεια έχει καθορίσει την στρατηγική της και την οποία μέχρι το τέλος της θητείας της θα την έχει ολοκληρώσει. «Η Περιφέρεια έχει 250 εκατομμύρια ολοκληρωμένες μελέτες. Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε όλα τα προγράμματα. Έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική σε κάθε νομό».

Σταχυολόγησε ορισμένες από τις κύριες παρεμβάσεις σε κάθε νομό και εξέφρασε την πεποίθηση πως βασικά και σημαντικά έργα αυτά θα ολοκληρωθούν εντός της θητείας της νυν Περιφερειακής Αρχής.

Σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση της ενεργοποίησης της γραμμής του τρένου στην Πελοπόννησο ο κ. Νίκας στάθηκε στον αγώνα ο οποίος έχει για να πεισθεί η Ε.Ε. και με 15 εκατ. ευρώ να χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια να φθάσει το τρένο μέχρι το Ναύπλιο. Ακολουθεί η συνάντηση με τον ΟΣΕ στην Τρίπολη για τη μελέτη με τον Περιφερειάρχη να αναφέρει πως φιλοδοξία του είναι μέσα στην θητεία του το τρένο να φθάσει μέχρι την Καλαμάτας, διασυνδέοντας τις βιομηχανικές περιοχές.

Για το φυσικό αέριο αρχικά ανέφερε πως υπήρξε ένα βασικό έλλειμμα, έθεσε μια σειρά από ζητήματα για την έλλειψη σχεδιασμού καθώς «…είμαστε η μόνη Περιφέρεια που δεν είχε βάλει χρήματα στο ΕΣΠΑ» και πρόσθεσε πως η πολιτική είναι να στηριχθεί η ΔΕΔΑ «…σε μερικές ημέρες θα υπάρξει και η εξειδίκευση και η σχετική πρόσκληση προς τη ΔΕΔΑ για τα 20 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε., μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να κατασκευαστούν αγωγοί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως εάν δεν προχωρήσει αυτή η προσέγγιση τα 20 εκατ. ευρώ «…δεν θα πάνε πουθενά αλλού και θα γίνει ένας δρόμος ή κάτι άλλο».  Ο Περιφερειάρχης παράλληλα τόνισε πως εάν η ΡΑΕ έχει… κλείσει το θέμα για Κόρινθο και Τρίπολη, τότε τα χρήματα να πάνε στις άλλες 4 πόλεις.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθάρισε πως στηρίζει την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για την επόμενη μέρα στη Μεγαλόπολη και αφού αναφέρθηκε στις μελέτες και την όλη συζήτηση για το ΣΔΑΜ, αλλά και στο ενδιαφέρον που υπάρχει στάθηκε και στην εξέλιξη με το Βιομηχανικό μεγάλο Πάρκο προσθέτοντας «…πως το μέλλον της Μεγαλόπολης μπορεί να είναι σπουδαίο αρκεί τα χρήματα να μην διαχυθούν σε μια ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Νίκας μίλησε για την άριστη συνεργασία που υπάρχει με τους δήμους «…η συμπαράστασή μου είναι απόλυτη, είναι και δίκαιη», ενώ για την συνεργασία με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή την χαρακτήρισε ως «κακή…» προσθέτοντας πως «…εμείς ποτέ δεν έχουμε βγει με συνθήματα υβριστικά, με επιθετικότητα, με λογικές της δεκαετίας του ’80, μιλάμε πάντα με χαμηλούς τόνους και αναζητούμε τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει μια συνεργασία», με τον Περιφερειάρχη σε άλλο σημείο να τονίζει  «…έχω συνείδηση ότι τα αξιώματα δεν είναι δικά μας είναι δανεικά… Την ένταση τη δημιουργεί η μονιμότητα στα αξιώματα, ότι κάτι σου ανήκει κι ότι κάποιος ήρθε τάχα και στο έκλεψε και ο κόσμος δεν ήξερε τι ψήφισε».

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως τα έργα ανήκουν στις δημοτικές αρχές και πως «…τα χρήματα δεν τα φέραμε από το σπίτι μας. Τα χρήματα είναι των φορολογούμενων, εμείς κρινόμαστε από τον τρόπο με τον οποίο τα διαχειριζόμαστε και αυτός πρέπει να είναι ένας τρόπος που να οδηγεί στην ανάπτυξη».

Πέραν αυτών στάθηκε και σε άλλα θέματα όπως η πορεία του συνδυασμού του «οι σχέσεις μας είναι άριστες», η εικόνα στο ΠΕΣΥ «με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή να έχει κάνει καθετί για να παρεμποδίσει το έργο του…»