Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Κουκούτσης για όλους και για όλα

Την παραδοχή ότι αρκετά κόμματα κυρίως του δεξιού χώρου, τον έχουν προσεγγίσει για να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία, έκανε μιλώντας στον Best 97.3 ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας και ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος δε θέλει να αναφέρει ονόματα, για να μην… τους δημιουργήσει πρόβλημα, όπως είπε χαριτολογώντας.

Ο κ. Κουκούτσης, ξεκαθάρισε πως δε θα ασχοληθεί ξανά με την κεντρική πολιτική σκηνή, αφού όπως είπε, ο ρόλος των βουλευτών της Περιφέρειας κυρίως και ειδικότερα των ανεξάρτητων, είναι… διακοσμητικός, μίλησε για όλα, απαντώντας και στα της Χρυσής Αυγής, από την οποία έχει αποχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως σημείωσε, νιώθει περήφανος γιατί δεν έχει συμμετάσχει ούτε σε μνημόνια, ούτε  ψήφισε ποτέ, κάτι που να έχει θίξει τους εργαζομένους και γενικότερα τον ελληνικό λαό, ενώ στην ίδια κατεύθυνση, αναφέρθηκε και σε όσους με ευκολία χαρακτηρίζουν στην Ελλάδα, ακροδεξιούς ορισμένους ανθρώπους, στο… φόντο όσων συμβαίνουν στην Ευρώπη.

«Μέσα από τέτοιους χαρακτηρισμούς, προσπαθούν να καλύψουν τη δική τους ιδεολογική κυρίως ανυπαρξία», ανέφερε ο κ. Κουκούτσης, που έδωσε και παραδείγματα μιλώντας ειδικά για το Σκοπιανό και την κοινωνική αποδρομή, ενώ στάθηκε εκτενώς στα του Δήμου Καλαμάτας και με αφορμή την απλή αναλογική και τα… αλισβερίσια που γίνονται, έθιξε το «καυτό» θέμα των Ρομά. «Πιστεύετε ότι δε θα μοιραστούν 50άρικα και 100άρικα σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες για να αποσπάσουν την ψήφο τους;», διερωτήθηκε με νόημα και ξεκαθάρισε πως διαχωρίζει τους οικογενειάρχες τσιγγάνους, από κάποιους παραβατικούς Ρομά, επισημαίνοντας πως η οποιαδήποτε βοήθεια δοθεί σε αυτούς, θα γίνει με την τήρηση της νομιμότητας, αφού προσκομίσουν τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τη φορολογική τους δήλωση και έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, όπως θα πράξει με όλους τους δημότες! Για τον Δημήτρη Κουκούτση άλλωστε, όπως δήλωσε, προμετωπίδα είναι η ασφάλεια, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είναι εναντίον καμιάς συγκεκριμένης ομάδας…

Τέλος, αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία που παρουσίασε βάσει ερευνών και του ισολογισμού του Δήμου Καλαμάτας, αναφορικά με την οικονομική διαχείριση, τονίζοντας πως σε έναν Δήμο που μεταξύ άλλων έχει 11% υψηλότερες δαπάνες ανά κάτοικο και αυξανόμενο δανεισμός, μπορεί να… εξηγηθούν οι αδυναμίες που υπάρχουν, ενώ κάλεσε τον κόσμο να τον ψηφίσει, γιατί… μπορεί!