Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ έδωσε το ΟΚ για τον αγώνα της χρονιάς

O Xαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ έγινε γνωστός σε όλη την πλάση, την ημέρα που αντιμετώπισε τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ στο οκτάγωνο, αλλά και έξω από αυτό. Με την ευκαιρία, μάθαμε πού είναι το Νταγκεστάν, όπου γεννήθηκε ο μαχητής, για τις προπονήσεις που έκανε από παιδί με αρκούδες και αντίθετα από ισχυρά ρεύματα ποταμού. Το ‘παιδί’ του Ραζμάν Καντίροφ, ηγέτη της Τσετσενίας και προσωπικού φίλου του Βλάντιμιρ Πούτιν τιμωρήθηκε από το UFC (και την αθλητική επιτροπή της Νεβάδα, όπου είχε διεξαχθεί ο αγώνας με τον ΜακΓκρέγκορ) για 9 μήνες. Του χρέωσαν και 500.000 δολάρια ως πρόστιμο. Επρόκειτο να πάρει 2.000.000 για τον αγώνα, τα οποία δεν έλαβε ποτέ κατόπιν σχετικής απόφασης της Nevada State Athletic Commission. Στους 11 επανεμφανίστηκε στο οκτάγωνο, για να πάρει πίσω τη ζώνη του (στην κατηγορία lightweight) την οποία όσο έλειπε φορούσε ο Ντάστιν Πουαριέ.

Στη μεγάλη επιστροφή νίκησε, με υποταγή και πανηγύρισε με τον Ντέινα Ουάιτ, για τη νίκη, αλλά και για την επιταγή που του έδωσε το αφεντικό του UFC, για το 28-0 του αθλητή (δεν έχει χάσει από κανέναν). Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα Νουρμαγκομέντοφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, εκείνη την ημέρα το παιδί του πήρε 6.000.000 δολάρια. Εξήγησε πως ‘πήραμε 3 με 3.5 εκατομμύρια περισσότερα, από την τελευταία φορά. Τα 2 εκατομμύρια που είχε πάρει δεν ήταν αρκετά για εμάς, γιατί τώρα είμαστε οι καλύτεροι, έχουμε νικήσει τους καλύτερους και είμαστε έτοιμοι να τα βάλουμε με τους καλύτερους. Είμαστε δημοφιλείς και το ξέρουμε‘.

Eίναι τόσο φοβεροί που, πάντα σύμφωνα με τον πατέρα, η ομάδα του Νουρμαγκομέντοφ αρνήθηκε 15 εκατομμύρια δολάρια, για άμεσο rematch με τον ΜακΓκρέγκορ, o oποίος συνολικά έλαβε 50 εκατομμύρια για τη συνάντηση με τον Νταγκεστανό.

Oι Νουρμαγκομέντοφ και Φέργκιουσον είχαν συμφωνήσει να βρεθούν στο ίδιο οκτάγωνο άλλες τέσσερις φορές. Δεν κατέστη δυνατό, λόγω τραυματισμών. Τώρα φαίνεται πως ήλθε η ώρα για τη συνάντηση των δυο 'κορυφαίων μαχητών του σπορ'.
Oι Νουρμαγκομέντοφ και Φέργκιουσον είχαν συμφωνήσει να βρεθούν στο ίδιο οκτάγωνο άλλες τέσσερις φορές. Δεν κατέστη δυνατό, λόγω τραυματισμών. Τώρα φαίνεται πως ήλθε η ώρα για τη συνάντηση των δυο ‘κορυφαίων μαχητών του σπορ’.  AP PHOTO/KATHY WILLENS

 

Ο 30χρονος μαχητής έχει νέα δουλειά, τώρα: τον αγώνα με τον Τόνι Φέργκιουσον, ο οποίος υποστηρίζει πως μπορεί να του πάρει τη ζώνη. Οι ‘δυο καλύτεροι αθλητές του σπορ’ θα βρεθούν στο ίδιο ‘κλουβί’ στις 18/4, στο Μπρούκλιν. Αυτό συμφώνησαν σήμερα, Τρίτη 26/11, με την αντιπαλότητα τους να ‘χει ‘κλείσει’ τετραετία. Βλέπεις, πριν τέσσερα χρόνια επρόκειτο να συναντηθούν για πρώτη φορά. Αυτό δεν έγινε, όπως δεν πέρασαν από τα λόγια στις πράξεις άλλες τρεις συμφωνίες για συγκεκριμένη ημερομηνία αγώνα -λόγω τραυματισμών. Το ρεκόρ του Φέργκιουσον είναι 12 σερί νίκες, 18 στους 19 τελευταίους αγώνες και το 25-3 στο σύνολο.. Ο ατζέντης του Νταγκεστανού ενημέρωσε για τις εξελίξεις μέσω Twitter, γράφοντας μεταξύ άλλων πως ‘τα ζητούσε ο κ… αυτού του τύπου και τώρα θα τα ζήσει’. Ακολούθησε το ‘ο Χαμπίμπ δεν είναι έτοιμος να με αντιμετωπίσει του 35χρονου Αμερικανού.

πηγή: www.contra.gr