Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Πέθανε η λεοπάρδαλη του χιονιού Χιμάνι που βοήθησε να σωθεί το σπάνιο είδος της

Μια λεοπάρδαλη του χιονιού, η οποία έγινε γνωστή από την απόκτηση επτά μικρών συμβάλλοντας στις προσπάθειες διαιώνισης του είδους, πέθανε σε ηλικία 17 ετών.

Τον θάνατο της Χιμάνι έκανε γνωστό την Κυριακή ένας ζωολογικός κήπος από το Νιου Τζέρσεϊ, όπου ζούσε το πανέμορφο ζώο τα τελευταία χρόνια.

Η Χιμάνι είχε γεννήσει τέσσερις φορές σε μία περίοδο όπου η αναπαραγωγή του είδους βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος της κομητείας του Κέιπ Μέι προσθέτοντας πως στο αιλουροειδές έγινε ευθανασία και «πέθανε ήρεμα» μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η Χιμάνι είχε γεννηθεί τον Ιούνιου του 2003 και είχε μεταφερθεί στον ζωολογικό κήπο του Κέιπ Μέι το 2009, από τον ζωολογικό κήπο του Νόξβιλ, στο Τενεσσί. Εκεί ζευγάρωσε με τον Βιτζέι, την αρσενική λεοπάρδαλη του χιονιού του ζωολογικού κήπου.

«Η Χιμάνι αποδείχθηκε μία τέλεια μητέρα, που μεγάλωσε με επιτυχία επτά υγιείς και δυνατές λεοπαρδάλεις», είχε αναφέρει ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωσή του.

Οι λεοπαρδάλεις διανεμήθηκαν σε άλλους ζωολογικούς κήπους των ΗΠΑ «μεταφέροντας την κληρονομιά της και τα γονίδιά της στους δικούς τους απογόνους».

Αντίο, πανέμορφη Χιμάνι

«Η Χιμάνι ήταν μία καταπληκτική μητέρα και ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας του ζωολογικού μας κήπου, σίγουρα θα λείψει από το προσωπικό και τους επισκέπτες», σημείωσε ο δρ. Άλεξ Ερνστ, κτηνίατρος που συνεργάζεται με τον ζωολογικό κήπο του Cape May.

«Ήμασταν τυχεροί που ήταν μαζί μας τα προηγούμενα δώδεκα χρόνια», είπε κάνοντας λόγο για τη σπουδαία συμβολή της στη διαιώνιση του είδους.

Με πληροφορίες από τον Guardian

πηγη