TOP

Παρατείνονται τα μέτρα μέχρι τις 25 Ιανουαρίου για Σπάρτη και Αργολίδα

Παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου τα μέτρα στο δήμο Σπάρτης, για την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας. Αυτό ανήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Σπάρτης υπάρχουν 48 ενεργά κρούσματα με 103 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας 139 ενεργά κρούσματα με 225 στενές επαφές, στην Λέσβο 101 ενεργά κρούσματα με 199 στενές επαφές και στην Αργολίδα 57 ενεργά κρούσματα με 169 στενές επαφές.

«Τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σαφή: Η διατήρηση των μέτρων προστασίας, η σταδιακή και προσεκτική επανεκκίνηση της οικονομίας ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών, και βέβαια οι στοχευμένοι περιορισμοί στις εστίες έξαρσης του ιού και η αύξηση του εμβολιασμού.

Η θετική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα οδήγησε στην απόφαση για τη σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών», ανέφερε, τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς.