Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Παρουσιάστηκε η Λίντα Καπετανέα

Την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Λίντα Καπετανέα παρουσίασε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, σήμερα Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, παρουσία της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» Αναστασίας Μπελογιάννη. Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής προς τους δημοσιογράφους:

«Σας παρουσιάζουμε σήμερα την κυρία Λίντα Καπετανέα, η οποία είναι η νέα Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτή την εξέλιξη, η οποία στηρίχθηκε σε εισήγηση μιας καλλιτεχνικής επιτροπής, η οποία αποτελείτο από ειδικούς του χορού. Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» υιοθέτησε την εισήγηση των ειδικών.
Η κυρία Καπετανέα είναι καταξιωμένη χορεύτρια και χορογράφος, είναι γνώστρια των πραγμάτων των σχετικών με το χορό σε διεθνές επίπεδο και, επίσης, είναι γνώστρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο παρακολουθεί από τη γέννησή του. Είναι συμπατριώτισσά μας, αλλά το γεγονός αυτό δεν ήταν καν κριτήριο για την επιλογή της. Είναι καταξιωμένη χορογράφος, καταξιωμένη χορεύτρια και είμαστε βέβαιοι ότι θα πάει παραπέρα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. Επίσης, είμαστε ευχαριστημένοι γιατί η κοινότητα του χορού στην πατρίδα μας άκουσε τη συγκεκριμένη επιλογή με μεγάλη ευχαρίστηση.
Εμείς θα της δώσουμε κάθε βοήθεια. Μπορεί να ξεκινήσει άμεσα. Τα οικονομικά δεδομένα όσον αφορά στο 2018 θα είναι τουλάχιστον τα ίδια με εκείνα του 2017. Μπορεί να κάνει τις συνεννοήσεις που νομίζει σε διεθνές επίπεδο. Είναι απολύτως ελεύθερη να κάνει τις επιλογές που η ίδια νομίζει και, ασφαλώς, θα κριθεί από σας και από μας και από την κοινή γνώμη για αυτές τις επιλογές.
Την ευχαριστώ γιατί υπέβαλε αίτηση, τη συγχαίρω για την επιλογή της και της υπενθυμίζω ότι όλοι μας περιμένουμε πολλά από τις επιλογές και από το έργο της συνολικά».

Η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ

Ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι «πάρα πολύ σύντομα θα μπει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η μετακίνηση της Σχολής Χορού. Θα συνεννοηθούμε και με την κυρία Καπετανέα, ασφαλώς και με τη Διευθύντρια της Σχολής Χορού. Τα παιδιά της Καλαμάτας πρέπει να διδάσκονται το χορό στο φυσικό του χώρο και αυτό είναι το Μέγαρο Χορού. Το Μέγαρο να αποκτήσει ζωντάνια με τα παιδιά, να κινούνται στο χώρο, που είναι δικός τους με μία έννοια, για να έχουμε και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Υπενθυμίζω ότι από τη Σχολή Χορού όλα αυτά τα χρόνια έχουν «γεννηθεί» πολύ σπουδαίοι χορευτές, καταξιωμένοι ακόμα και σε διεθνές επίπεδο και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού δεν μπορεί να μην είναι συνδεδεμένο με τη Σχολή Χορού. Είναι δύο δραστηριότητες. που έχουν κοινή πορεία».
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε στην κα Καπετανέα τα καλύτερα και της έδωσε την εξής διαβεβαίωση: «Θα είμαστε δίπλα σας και είναι βέβαιο ότι θα είναι δίπλα σας όλη η πόλη και όλοι οι άνθρωποι του χορού σε πανελλήνιο επίπεδο».

Η ΛΙΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ

Η Λ. Καπετανέα ευχαρίστησε για την υποδοχή, τονίζοντας ότι αισθάνεται πως έχει μπει «σε μία οικογένεια» και αυτό είναι πολύ καλό για την ίδια, διότι μπορεί ελεύθερα και με θάρρος να πει τις ιδέες της. Επεσήμανε δε ότι θα εστιάσει φέτος – και θέλει αυτό να συνεχισθεί και στο μέλλον – τόσο στις παραστάσεις, όσο και στο εκπαιδευτικό κομμάτι για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. Θα καλέσει, δηλαδή, ομάδες από το εξωτερικό και θα έρθουν χορευτές από το εξωτερικό, για να κάνουν σεμινάρια. Επίσης, θέλει να «ανοίξει» το Φεστιβάλ λίγο περισσότερο για τους κατοίκους της Καλαμάτας, ίσως δηλαδή να ξεκινήσει λίγο πιο νωρίς, με διάφορα εργαστήρια, ώστε αυτό να προετοιμάσει το έδαφος για την υποδοχή του Φεστιβάλ. Για την περίοδο 2018-19, σκοπός της είναι να διενεργούνται μικρά σεμινάρια, ώστε το Φεστιβάλ να είναι Φεστιβάλ ολόκληρης της χρονιάς.
Η κα Καπετανέα ήδη έχει ξεκινήσει να μιλά με ομάδες του εξωτερικού, γιατί είναι το πρώτο που πρέπει να «κλείσει» για το Φεστιβάλ του 2018. Επίσης, θα δει πολλές παραστάσεις, για συνεργασία με ομάδες της Ελλάδος.

Μπορείτε να δείτε εδώ το βιογραφικό της Λίντας Καπετανέα.