Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Παροχή υπηρεσίας συγκοινωνιακού έργου μέσω σύμβαση Δήμου Καλαμάτας- Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας

Σύμβαση παροχής υπηρεσίας συγκοινωνιακού έργου (έτους 2021), υπέγραψε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας Ιωάννη Κάντζα.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανάθεση από το Δήμο Καλαμάτας στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας Α.Ε. της εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου για το έτος 2021. Πιο συγκεκριμένα αφορά στη σύνδεση των Τοπικών Κοινοτήτων Ελαιοχωρίου, Βέργας, Αρφαρών, Άγριλου, Βελανιδιάς, Σταματινού και Βρομόβρυσης, του Δήμου Καλαμάτας, που δεν εξυπηρετούνται από υφιστάμενη συγκοινωνιακή γραμμή. Επίσης ενισχύεται η σύνδεση με τις Τοπικές Κοινότητες Πηγών, Αλαγονίας, Νέδουσας, Καρβελίου και Λαδά. Για την κάλυψη της ανάγκης μετακίνησης των κατοίκων των ανωτέρω Τοπικών Κοινοτήτων στην πόλη της Καλαμάτας, είναι αναγκαία η ύπαρξη δρομολογίων σύνδεσης τους με την έδρα του Δήμου, προς άρση της γεωγραφικής, κοινωνικής και οικονομικής απομόνωσης τους.

Με βάση τις ανάγκες που κατατέθηκαν από τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων που δεν έχουν συγκοινωνιακή σύνδεση με την πόλη της Καλαμάτας, καθορίστηκε η δημιουργία των κατωτέρω τριών συγκοινωνιακών γραμμών:

1. Καλαμάτα – Αρφαρά – Άγριλος – Βελανιδιά – Σταματινού – Βρωμόβρυση, δύο (2) δρομολόγια την εβδομάδα.

2. Καλαμάτα – Ελαιοχώρι, έξι (6) δρομολόγια την εβδομάδα.

3. Καλαμάτα – Βέργα, τέσσερα (4) δρομολόγια την εβδομάδα

4. Καλαμάτα – Πηγές – Αλαγονία – Νέδουσα, δύο (2) δρομολόγια την εβδομάδα

5. Καλαμάτα – Καρβέλι – Λαδά, δύο (2) δρομολόγια την εβδομάδα

Σημειώνεται ότι το κάθε δρομολόγιο περιλαμβάνει την προς τον προορισμό διαδρομή καθώς και την επιστροφή του.