Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Παυλόπουλος από τη Νίσυρο: Θα υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της χώρας

Σαφές μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών και των νησίδων της Δωδεκανήσου, έστειλε σήμερα από την Νίσυρο όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της Εβδομηκοστής επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος ειδικά στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία με την Τουρκία, γι’ αυτό και στηρίζει την Ευρωπαϊκή της πορεία, θα πρέπει όμως ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και των συνθηκών της Λωζάννης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας».

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι «καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του, και όχι μόνο, θα πράξει ό,τι του αναλογεί προκειμένου να υπερασπισθεί την μακραίωνη Ιστορία και την αναντίρρητη ελληνικότητα όλων των Δωδεκανήσων. Και, αφετέρου, τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν γένει».

Σημειώνεται πως νωρίτερα, η Τουρκία – με μία προκλητική ανακοινωσή του υπουργείου Εξωτερικών – είχε καλέσει τον κ Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

Αφορμή στάθηκε πρόσφατη δήλωση του κ. Παυλόπουλου που ανέφερε ότι «μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά».