TOP

Παυλόπουλος: Μολών Λαβέ σε όποιον επιβουλεύεται την ελευθερία μας

Ολοκληρώθηκε με μεγαλοπρέπεια η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου – Το ηχηρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς την Τουρκία αλλά και για την ΑΟΖ – Απετράπη επίθεση άνδρα εναντίον του.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου έγινε ανάκρουση εμβατηρίου και του Εθνικού Ύμνου, και στη συνέχεια επιθεώρησε το τιμητικό άγημα των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας και παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα μαζί με πλήθος κόσμου.

Νωρίτερα, απετράπη η απόπειρα ενός 45χρονου άντρα να κινηθεί εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Ηχηρό μήνυμα

Μετά το πέρας της παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία. Ακόμη, έκανε σαφή αναφορά στην ΑΟΖ δηλώνοντας ότι “θα υπερασπιζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα την Ιστορία, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Εθνική μας Κυριαρχία, το Έδαφος, τα Σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πατρίδας μας”, υπενθυμίζοντας προς καθέναν ότι είναι και “Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το τέλος της παρέλασης:

“Η Εθνεγερσία του 1821 αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, αστείρευτη πηγή έμπνευσης Εθνικών Ιδεωδών και διαχρονικό δείκτη πορείας ως προς το Εθνικό μας Χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας και στην Ιστορία μας.

Οι Αγωνιστές του 1821 και η θυσία τους μας διδάσκουν, πριν απ’ όλα, ότι είμαστε Λαός και Έθνος της Ελευθερίας. Με την έννοια ότι για τους Έλληνες η Ελευθερία δεν είναι μόνον δικαίωμα αλλά αρχή και αξία κυριολεκτικώς υπαρξιακή, αφού μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας. Κατά την Εθνική Επέτειο της 25 Μαρτίου 1821 διαμηνύουμε λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, έχοντας κατά νου τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία», θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί. Το «Μολών Λαβέ» θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπερασπιζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα την Ιστορία, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Εθνική μας Κυριαρχία, το Έδαφος, τα Σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας προς καθέναν ότι είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, καθένας γνωρίζει ότι οι Αγωνιστές του 1821 υπερασπίσθηκαν την Ελευθερία, ως αρχή και αξία σύμφυτη με την υπόσταση του Ανθρώπου. Γι’ αυτό και εμείς, οι Απόγονοί τους, δεσμευόμαστε να υπερασπιζόμαστε και την Ελευθερία κάθε Ανθρώπου, ακόμη και πέρα και έξω από τα σύνορά μας. Τούτο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας. Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες Ευρωεκλογές. Κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει χρέος να υπερασπίζεται την Ελευθερία, πρωτίστως απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού, που αγγίζουν τα όρια του ναζισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, αυτό τούτο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, άρα την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Κάθε συνειδητός Ευρωπαίος και ιδίως εμείς, οι Έλληνες, στις εκλογές που έρχονται, πρέπει να τους δώσουμε το εξής μήνυμα: «Δεν θα περάσουν».

Χρόνια Πολλά”.

www.news247.gr