Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Πελοπόννησος: Συγκροτείται περιφερειακό συμβούλιο έρευνας και καινοτομίας

Σύσκεψη για τη συγκρότηση του περιφερειακού συμβουλίου έρευνας και καινοτομίας πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη  υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ο περιφερειάρχης, στην εισήγησή του, εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι η συγκρότηση του εν λόγω σώματος έχει καθυστερήσει -“τουλάχιστον κατά τρία χρόνια” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- με συνέπεια “να μην μπορέσει να συνδράμει ουσιαστικά στην κατανομή των κονδυλίων του ΠΕΠ στην κατεύθυνση της υποστήριξης της καινοτομίας”.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, συνέχισε ο περιφερειάρχης, “υπάρχει και τώρα σημαντικό πεδίο, τόσο για τα έργα που υπολείπονται στο ισχύον ΕΣΠΑ, όσο -και κυρίως- για την στρατηγική και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου 2021 – 2027”.

Συνεχίζοντας ο Π. Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου από άποψη καινοτομίας, είναι δυστυχώς “σχεδόν τελευταία σε επίπεδο Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γεγονός που μειώνει δραματικά τις προοπτικές για ανταγωνιστικότητα των τοπικών μας προϊόντων, αλλά και για τη συγκράτηση του πληθυσμού, όπως και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου”. Κι αυτό, σημείωσε, συμβαίνει “σε πλήρη αντιδιαστολή με τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Ο περιφερειάρχης, καταλήγοντας, διαβεβαίωσε πως ό,τι συζητείται στο συμβούλιο καινοτομίας θα γίνεται πράξη στο πλαίσιο πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας.