Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Περικλής Μαντάς: «Τώρα… είμαστε αντιμέτωποι με το ιστορικό μας χρέος» – Ο απολογισμός του 2020 και οι προσδοκίες για το 2021 για τη Μεσσηνία (video)

Την αξιολόγηση μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς όπως το 2020, και, τις προσδοκίες για το 2021 προσέγγισε με την παρουσία του στην τηλεόραση BEST o Bουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο κ. Μαντάς στάθηκε ιδιαίτερα στις μεταβολές που υπήρξαν μέσα στην περασμένη χρονιά κάνοντας λόγο για την δοκιμασία με την οποία και σε εθνικό επίπεδο ήρθαμε αντιμέτωποι. «Μέσα σε αυτές τις δυσκολίες προφανώς και έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες στη χώρα μας, και, έγιναν τόσα πολλά πράγματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα…», σημείωσε μιλώντας ειδικά για την υγεία και πρόσθεσε για τις μεταβολές προς το καλύτερο που εξελίχθηκαν τοπικά τόσο στο πεδίο των υποδομών, όσο και στον αμιγώς υγειονομικό χώρο με 10 προσλήψεις γιατρών και περίπου 80 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού.

Η συζήτηση πήγε και στον πρωτογενή τομέα με φόντο και τις συνέπειες της πανδημίας με τον κ. Μαντά να στέκεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια «οι αγρότες της Μεσσηνίας είδαν να ενισχύονται για τα προϊόντα τα οποία καλλιεργούν από την Ελληνική Κυβέρνηση, και, υπάρχει και συνέχεια…»

Φυσικά, η επόμενη μέρα για τις επιχειρήσεις περνάει και μέσα από τα όσα έγιναν για να στηριχθούν αυτές με τον Μεσσήνιο Βουλευτή να σημειώνει το πλήγμα που έχει υπάρξει από την πανδημία ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις «…και είναι ένας κλάδος που πολύ φοβάμαι πως θα αντιμετωπίσει οδυνηρές συνέπειες και στο μέλλον, για αυτό και η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί δίπλα τους». Ο κ. Μαντάς στάθηκε στην αναφορά για ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης που πρέπει να υπάρξει επισημαίνοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση έχει απλώσει ένα σημαντικό δίχτυ προστασίας για την επιχειρηματικότητα που έφθασε τα 24 δις και υπάρχει και η πρόβλεψη για το πρώτο τρίμηνο άλλων 7,5 δις και εξετάζονται άλλων περιπτώσεις ενίσχυσης. Για τη Μεσσηνία έχουν δοθεί περί τα 130 εκατ. ευρώ ενισχύσεις από την 1-4, αναστολές εργασίας, αποζημιώσεις ενοικίων και αναστολές κλπ.

Οι υποδομές λόγω της πανδημίας φαίνεται ότι… φρέναραν, όμως, όπως σημείωσε στην συνέχεια «καταφέραμε να δρομολογήσουμε ένα εμβληματικό έργο για τη Μεσσηνία και αυτό είναι το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη» και πρόσθεσε πως αρχές του 2022 θα υπάρξει οριστικός ανάδοχος και πως «εάν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τρέξει το έργο όπως το είχε εντάξει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά τώρα θα ήταν έτοιμο το έργο». Το Τσακώνα – Καλό Νερό πάει μετά το Πάτρα – Πύργος ως φαίνεται, αλλά «παραμένει ψηλά στις διεκδικήσεις μας».

Ο κ. Μαντάς σχολίασε και τις εξελίξεις με το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης και την επιτυχή έκβαση μιας προσπάθειας με μεγάλη σημασία που είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά και που δρομολογήθηκε «από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό» και τόνισε πως υπάρχουν όλες εκείνες οι εγγυήσεις και οι διαβεβαιώσεις «και ο κόσμος να μην φοβάται τίποτε και το Πολιτικό αεροδρόμιο δεν θα είναι σε… δυσχερέστερη θέση μετά από αυτή τη συμφωνία».

Πέρα από τα όσα προγραμματίζονται για τη νέα χρονιά από το Ταμείο Ανάκαμψης και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες ο Περικλής Μαντάς σημείωσε πως «το 2021 μας φέρνει αντιμέτωπους με το ιστορικό μας χρέος. Θα πρέπει όλοι πάνω και πέρα από κόμματα να ενωθούμε σε έναν κοινό στόχο… Να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε η πανδημία και εδώ δεν χωρούν λαϊκισμοί, ούτε μικροκομματισμοί…»