Παρασκευή
17
Μάιος
TOP

Περισσότεροι από 56 χιλιάδες έλεγχοι έχουν διενεργηθεί από την Αστυνομία κατά το δεύτερο lockdown

Από τις 7 Νοεμβρίου οπότε κληθήκαμε ξανά σε κατ’οίκον περιορισμό λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων και του δεύτερου γενικού απαγορευτικού, από την Αστυνομία που έχει αναλάβει μέρος της διενέργειας ελέγχων, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερο από 56 χιλιάδες έλεγχοι. Έχουν βεβαιωθεί περίπου χίλια πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και περίπου 2090 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση. Έχουν βεβαιωθεί 17 παραβάσεις σε δημόσιας χρήσης οχήματα όπως επίσης σε καταστήματα, και σε υπεράριθμους σε οχήματα.

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή. Το σύνολο του προσωπικού μας είναι στην πρώτη γραμμή και διενεργεί εντατικούς, ουσιαστικούς και συνεχείς ελέγχους» δήλωσε στην τηλεόραση BEST και στο κεντρικό δελτίου ειδήωσεων με τον Θέμη Κανελλόπουλο, η προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Σοφία Μπιτσώνη αναφερόμενη στην εικόνα που καταγράφεται κατά το νέο lockdown, και στη σειρά ελέγχων μέρος των οποίων έχει αναλάβει η Αστυνομία.

Οι παραβάσεις εστιάζουν στις άσκοπες μετακινήσεις όπως εξήγησε η κα Μπιτσώνη «Σε σχέση με το πρώτο lockdown η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι διαφορετική. Περισσότερες επιχειρήσεις είναι ανοικτές. Την περίοδο των γιορτών υπήρχε και το click away οπότε είχαμε μεγαλύτερη κίνηση. Σε επίπεδα κίνησης ήταν φυσιολογικά», ενώ όπως είπε αυτό το διάστημα διενεργήθηκε περισσότεροι από 15 χιλιάδες έλεγχοι. Παράλληλα η κα Μπιτσώνη τόνισε πως ο ρόλος της Αστυνομίας δεν είναι να αποδώσει τιμωρία, αλλά να συμβάλει στην τήρηση των μέτρων.