Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιώργου Αθανασόπουλου

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του, την Παρασκευή το βράδυ στη Μεσσήνη. Η δυναμική παρουσία των πολιτών ήταν ένα από τα κύρια στοιχεία  στην εκδήλωση του συνδυασμού  «Δύναμη Δημιουργίας» στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλία του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, τόνισε ότι “η παρούσα δημοτική αρχή φεύγοντας αφήνει  το στίγμα της στασιμότητας έργου και ουσιαστικών παρεμβάσεων”. Μίλησε για “εγκατάλειψη της περιφέρειας και των χωριών, για επιλογή έργων βιτρίνας, ενώ το τεράστιο έργο που υποστηρίζει ο απερχόμενος δήμαρχος ότι έχει κάνει, υπάρχει μόνο στα χαρτιά και στις μακέτες”.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Δημιουργίας» τάχθηκε κατά της ατέρμονης υποσχεσιολογίας, τονίζοντας ότι η παράταξή του προτιμά τις εφικτές δράσεις και τις κοστολογημένες πρωτοβουλίες. Αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του προγράμματός του που αφορούν στην ασφάλεια, την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, του τουρισμού, των υποδομών, στην κοινωνική φροντίδα, τον πολιτισμό. Ακολούθως, παρουσίασε τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί για κάθε Δημοτική Ενότητα.

Ακολουθεί η πολιτική ομιλία του κ. Αθανασόπουλου:

Είμαστε η συνέχεια μιας μακράς αυτοδιοικητικής παράδοσης. Έχουμε βαριά κληρονομιά.  Εκφράζουμε αυθεντικά την ανανέωση και εγγυόμαστε την προοπτική. Μπορούμε έτσι να αναλάβουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, μαζί με τους πολίτες, για να δημιουργήσουμε ένα δήμο ανάπτυξης, ένα δήμο δημιουργίας, ένα δήμο προοπτικής, ένα δήμο αλληλεγγύης, ένα δήμο πολιτισμού, ένα δήμο καθαρό, ένα δήμο λειτουργικό και σύγχρονο, ένα δήμο που θα ζεις, θα εργάζεσαι και θα λειτουργείς σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και σεβασμού για τον κόπο και την αξιοπρέπεια του καθένα μας.  Έχουμε τη γνώση, έχουμε τη θέληση, έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε το νέο δήμο Μεσσήνης.

Είμαστε Δύναμη Δημιουργίας και θα νικήσουμε, δημιουργώντας ένα φωτεινό μέλλον για όλους μας.

Η παρούσα δημοτική αρχή φεύγοντας αφήνει  το στίγμα της στασιμότητας έργου και ουσιαστικών παρεμβάσεων. Εγκαταλείφθηκε η περιφέρεια και τα χωριά μας. Δεν προχώρησε καμία μεγάλη και ουσιαστική παρέμβαση, απλώς επιλέχτηκαν έργα βιτρίνας και μάλιστα με δανεικά.

Το τελευταίο διάστημα ο απερχόμενος δήμαρχος μέσα από απίστευτους θεατρινισμούς προσπαθεί να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα. Κάνει όμως ένα τεράστιο λάθος. Προσπαθεί με υπερβολή,  να παίξει το δράμα τις υπερπροσπάθειας και του βγαίνει η  κωμωδία της ανυπαρξίας. Μόνο γέλια προκαλούν πλέον οι θεατρινισμοί, για το κολοσσιαίο δήθεν έργο που είναι έτοιμο στα χαρτιά και στις μακέτες. Με έργα στα λόγια χόρτασαν οι πολίτες!  Έχουν όλοι  καταλάβει πολύ καλά τα ψέματα και τον ακραίο λαϊκισμό.  Για αυτό ακριβώς γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική εξαπάτηση.

Στις προηγούμενες εκλογές ο κ Τσώνης υποσχέθηκε  φράγματα για άρδευση, τροποποίηση του ΓΠΣ για τουριστική ανάπτυξη και χαλίκια από δημοτικά λατομεία για τους αγροτικούς δρόμους. Το αποτέλεσμα; Το απόλυτο τίποτα.

Τώρα υπόσχεται έργα εκατομμυρίων στον Πάμισο, κλειστά κολυμβητήρια, τρένα, τραμ, έργα παντού, μελέτες και άλλες μελέτες, στα  χαρτιά και τις  μακέτες! Μόνο που δεν υπάρχουν πλέον αφελείς για να πιστέψουν τα νέα παραμύθια.

Το μόνο έργο, εκτός από την κραυγαλέα εξαπάτηση των πολιτών, που έχει να επιδείξει η δημοτική αρχή είναι η ανάπλαση με δανεικά στη Μεσσήνη. Ένα έργο που εκτελείται με βιαστικό τρόπο, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κυκλοφορία και τη στάθμευση στην πόλη. Ένα έργο που ενώ ήταν αναγκαίο και θα μπορούσε να γίνει μέσα από πρόγραμμα ευρωπαϊκής και δημόσιας χρηματοδότησης,  και με πρόβλεψη για όλες τις υποδομές στην πόλη, γίνεται βιαστικά και με δανεικά, με λεφτά δηλαδή που θα πληρωθούν με τόκο από τους δημότες, μόνο και μόνο για να απολαύσουμε άλλη μια παράσταση του δήθεν επιτελούμενου έργου.  Η ανάπτυξη όμως σε μια πόλη δεν έρχεται μόνο με πλάκες στους δρόμους, αλλά με συνολικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της.

Αυτό ακριβώς ήταν  και το βασικό πρόβλημα της απερχόμενης δημοτική αρχής. Κινήθηκε με ευκαιριακό τρόπο βαδίζοντας το δρόμο της τυχαιότητας. Δεν είχε σχέδιο, δεν γνώριζε και επιδεικνύει καθημερινά την αλαζονεία του ημιμαθή. Η απαξίωση των προέδρων στις τοπικές κοινότητες δεν έχει προηγούμενο. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες  οι πρόεδροι έχουν υποκατασταθεί από κολλητούς και υποψηφίους προκειμένου να υλοποιηθούν ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις για να εξαγοραστούν ψηφαλάκια. Ντροπή και μόνο ντροπή.

Η υποστελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών του δήμου ταλαιπωρεί τους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων.  Ο συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας και η επίδειξη αλαζονικής ημιμάθειας κατά των πάντων, είναι το διακριτικό στοιχείο της δημοτικής αρχής. Ο Δήμος δεν διοικείται με φωνές στους διαδρόμους, αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο που εμπνέει εμπιστοσύνη και κινητοποιεί.

Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον του Δήμου με παράγοντες για να κερδίσουμε χαμόγελα και εύνοια. Δεν θα κρύψουμε στα συρτάρια μελέτες δρόμων για να εξαπατήσουμε τους πολίτες. Δεν θα αποδεχτούμε τετελεσμένα για μην δυσαρεστήσουμε πολιτικούς πάτρωνες. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε «λίτρα και ..χρυσάφια» για να επιτρέψουμε την περιβαλλοντική υποβάθμιση του τόπου μας. Δεν επιδιδόμαστε σε κυνήγι εξουσίας, δεν μας ενδιαφέρει η κατάκτηση της δημαρχιακής καρέκλας ως λάφυρο ή ως απόδειξη επιτυχίας και κοινωνικής καταξίωσης. Μας ενδιαφέρει ένα μόνο πράγμα.

Να μπει  ένα τέλος στην οπισθοδρόμηση.

Δεν μας αρκεί απλώς να κερδίσουμε τις εκλογές. Αυτό που μας κινητοποιεί είναι η δημιουργία  ενός νέου Δήμου Μεσσήνης στον οποίο θα κινείσαι με ασφάλεια για να μπορείς να ζήσεις και να δημιουργήσεις. Δεν θέτουμε τυχαία το ζήτημα της ασφάλειας ως κυρίαρχο πρόβλημα το κάνουμε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι σε κλίμα ανασφάλειας τίποτα δεν μπορεί να δημιουργηθεί.

Η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας θα αποτελέσει βασική μέριμνα και προτεραιότητά μας. Γνωρίζουμε ότι αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα των κατοίκων του δήμου μας και ανασταλτικό αναπτυξιακό παράγοντα και θα εφαρμόσουμε συνδυασμένα μέτρα όπως:

  • Διαρκή πίεση για αύξηση της αστυνόμευσης και εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της μικροπαραβατικότητας.
  • Στελέχωση της δημοτικής αστυνομίας και ένταξής της σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό.
  • Χρήση όλων των τεχνολογικών μέσων για τη φύλαξη της περιουσίας του Δήμου και των δημοτών.
  • Συγκρότηση και λειτουργία της επιτροπής πρόληψης της παραβατικότητας.

Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα για μας αποτελεί πραγματικά και όχι στα λόγια πρώτη προτεραιότητα. Αξιοποιώντας την τοπική παράδοση και τις δυνατότητες παραγωγής πιστεύουμε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες  και να μετατρέψουμε την περιοχής μας σε ένα  πρότυπο καινοτόμο αγροτικό κέντρο. Ξεκινώντας από τα μικρά καθημερινά, όπως η πρόσβαση στα χωράφια,  μπορούμε να φτάσουμε στα σημαντικά που είναι η απόκτηση ξεχωριστής ταυτότητας στα προϊόντα της περιοχής μας.

Στα πλαίσια αυτά:

  • Δημιουργούμε γραφείο αγροτικής ανάπτυξης για ενημέρωση αλλά και αξιοποίηση δυνατοτήτων από προγράμματα και δράσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Φροντίζουμε οι αγροτικοί δρόμοι να είναι ανοικτοί και προσβάσιμοι κάθε εποχή και ειδικά την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής.
  • Μικρά – έξυπνα αρδευτικά έργα χαμηλού οικονομικού κόστους και ορθολογική  διαχείριση των υπαρχόντων.

Η απόκτηση διακριτής ταυτότητας στον αγροτοδιατροφικό τομέα θα δώσει ώθηση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Μιλάμε για μια νέα αντίληψη που θα ξεκινά από την Αρχαία Μεσσήνη, θα απλώνεται στις καταπληκτικές παραλίες της Αίπειας, του Πεταλιδίου και της Μπούκας και θα φτάνει στα σπάνια γραφικά ορεινά χωρία του Αριστομένη, της Ανδρούσας, του Τρικόρφου, της Βουφράδας, της Ιθώμης, της Αίπειας και του Πεταλιδίου.  Στόχος ένα τουριστικό προϊόν και για τις 4 εποχές του χρόνου με αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Προωθούμε:

  • Αξιοποίηση του ΓΠΣ, οριοθέτηση των οικισμών και ξεκαθάρισμα των χρήσεων γης.
  • Ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και των φυσικών μνημείων της περιοχής.
  • Αξιοποίηση προγραμμάτων, προώθηση εναλλακτικού τουρισμού.
  • Αναζήτηση δυνατότητας χρήσης ακινήτων ειδικά στην ενδοχώρα για δημιουργία εναλλακτικών τουριστικών δράσεων.
  • Οργάνωση των παραλιών του Δήμου, με έμφαση στην ασφάλεια και την πρόσβαση ΑμεΑ.

Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται  μέσα από δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές που παράγουν υπεραξία. Στόχος μας η προώθηση ουσιαστικών και χρήσιμων έργων όπως:

  • Η κατασκευή μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας των δρόμων   Ριζόμυλος – Κορώνη και Μεσσήνη – Βαλύρα Αρχαία Μεσσήνη.
  • Δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης σε όσες περιοχές του δήμου υπάρχει πρόβλημα.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, επανεκκίνηση του προγράμματος ανακύκλωσης, κλείσιμο της ντροπής στα «Λιμενικά».
  • Εξασφάλιση ευρυζωνικού δικτύου και ασύρματα συστήματα 5G σε όλες τις περιοχές του δήμου.

Η κοινωνική φροντίδα δεν αποτελεί δημοτική επίδειξη φιλανθρωπίας αλλά ουσιαστική προσφορά στον άνθρωπο και την κοινωνική συνοχή. Προωθούμε  ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεων που περιλαμβάνει:

  • Εξοπλισμό και διασφάλιση λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων σε όλες τις περιοχές του δήμου.
  • Εξυγίανση της ΚΕΑΔΗΜ έτσι ώστε να επιτελεί με συνέπεια την αποστολή της.
  • Φροντίδα για τους ηλικιωμένους με προγράμματα βοήθειας στο σπίτι που θα φτάνουν μέχρι και τη μεταφορά φαρμάκων αλλά και μέσα από ουσιαστική λειτουργία του ΚΑΠΗ.
  • Μέριμνα για ανέργους και οικογένειες με προβλήματα μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο αλλά και από προγράμματα συμβουλευτικής από ειδικούς.
  • Στήριξη της εκπαίδευσης μαθητών από ευπαθείς ομάδες και υποβοήθηση του έργου του σχολείου και των εκπαιδευτικών.
  • Ενίσχυση δράσεων για το παιδί και την οικογένεια με αξιοποίηση και ενίσχυση προγραμμάτων όπως τα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
  • Αξιοποίηση και ενίσχυση της εθελοντικής δράσης και προσφοράς.

Πολιτισμός ενός τόπου είναι η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση του μέλλοντός του. Η ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής περνά μέσα από την:

  • Ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, όχι μόνο ως μνημείου που πρέπει απαραίτητα κάποιος να επισκεφτεί, αλλά και ως ενός χώρου σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων.
  • Αναβάθμιση του διεθνούς νεανικού φεστιβάλ αρχαίου δράματος.
  • Αναζωογόνηση μέσα από την ενίσχυση της συμμετοχής του παραδοσιακού καρναβαλιού.
  • Στήριξη των παραδοσιακών πανηγυριών και τοπικών γιορτών και ένταξη τους στο τουριστικό μοντέλο της περιοχής.
  • Δημιουργία δικτύου επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων, φυσικών τοπίων και ιερών ναών.
  • Ίδρυση και λειτουργία λαογραφικού μουσείου στη Μεσσήνη.
  • Διοργάνωση Μπιενάλε χαρακτικής σε συνεργασία με το Μουσείο Κατσουλίδη.

Ο αθλητισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη νέα γενιά αλλά και με όσους νοιώθουν νέοι. Έχουμε χρέος να ενισχύσουμε την πρόσβαση όλων στον αθλητισμό μέσα από την:

  • Ριζική αναβάθμιση των αθλητικών και βοηθητικών χώρων του δημοτικού σταδίου και του κλειστού γυμναστηρίου Μεσσήνης.
  • Μικρά λειτουργικά αθλητικά κέντρα σε κάθε δημοτική ενότητα.
  • Συνεργασία και διευκόλυνση των αθλητικών ομάδων και σωματείων του δήμου Μεσσήνης.

Τα τελευταία χρόνια αναδείχτηκε η ανάγκη για λειτουργία του δήμου με θεσμικό και συμμετοχικό τρόπο. Στόχος μας η εμπέδωση κλίματος συναίνεσης και σεβασμού στην αντίθετη άποψη  για τη δημιουργία σύγχρονου και καινοτόμου δήμου. Στα πλαίσια αυτά:

  • Εφαρμόζουμε σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και οικονομίας που εξασφαλίζουν αποδοτικότητα στην οικονομική διαχείριση και που θα μας επιτρέψουν να μην αυξήσουμε ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη την επόμενη περίοδο.
  • Ενισχύουμε την αυτονομία των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων μέσα από την παραχώρηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων. Είναι συνεργάτες μας στον κοινό αγώνα προσφοράς και όχι αντίπαλοι.
  • Προωθούμε ανοικτές διαδικασίες διαβούλευσης για μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις βάζοντας τέλος στις κρυφές ενημερώσεις και στις βολικές υπεκφυγές.
  • Δημιουργούμε νέα δομή πληροφόρησης, που θα περιλαμβάνει ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτημάτων, για άμεση ανταπόκριση, αλλά και δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό για την υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών και την προβολή της περιοχής μας.

Παρεμβάσεις στις Δ.Ε.

Σε κάθε προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι παρουσιάζουν προγράμματα και δίνουν υποσχέσεις χωρίς να μετρούν λόγια και να κοστολογούν ενέργειες. Φιλοδοξούμε να ανατρέψουμε αυτή την πρακτική. Δεν μας αρέσουν οι βερμπαλιστικές γενικότητες. Προτιμούμε τις εφικτές δράσεις και τις κοστολογημένες πρωτοβουλίες που δίνουν απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις συνθήκες για το αναπτυξιακό άλμα που έχει ανάγκη η περιοχή μας.

Ο Δήμος Μεσσήνης πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Έχουμε σχεδιάσει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για κάθε Δημοτική Ενότητα και για κάθε χωριό του δήμου μας.

Ενδεικτικά προωθούμε:

Για τη Δημοτική Ενότητα ΜΕΣΣΗΝΗΣ:

  • Σύνταξη και εφαρμογή νέας κυκλοφοριακής μελέτης με εξεύρεση των αναγκαίων για τη λειτουργία της πόλης χώρων στάθμευσης.
  • Διάνοιξη δρόμων στο σχέδιο πόλης.
  • Διεκδίκηση έτσι ώστε ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος να συνδέει και να μην απομονώνει, να αναπτύσσει και να μην καταστρέφει.
  • Δημιουργία χώρου αναψυχής στο αλσύλλιο της Μπούκας.
  • Προώθηση της πράξης εφαρμογής Β΄ κατοικίας και τουριστικής ζώνης Ανάληψης.
  • Αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου και λειτουργία του ως χώρου πολιτισμού. Κατασκευή μια σύγχρονης αίθουσας για συνέδρια και εκδηλώσεις.
  • Σύνδεση του πανηγυριού με τα τοπικά προϊόντα και εμπλουτισμό του με παράλληλες δράσεις.
  • Αξιοποίηση του αεροδρομίου Τριόδου ως πρότυπο κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού..

Για τη δημοτική ενότητα ΑΙΠΕΙΑΣ:

  • Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και αποχετευτικού δικτύου.
  • Αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών.
  • Οριοθέτηση οικισμού και αγορά χώρου για διαμόρφωση πλατείας στους Χράνους.

Για τη δημοτική ενότητα ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ:

  • Αξιοποίηση του κάστρου της Ανδρούσας.
  • Αποπεράτωση φωτισμού και εξέδρας στο δημοτικό γήπεδο Ανδρούσας.
  • Ασφαλτοστρώσεις δρόμων για Άγιους Ανάργυρους – Ανδρούσα και Πολυλόφο – Μυρτοποταμιά.

Για τη δημοτική ενότητα ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ:

  • Διαρκής και επίμονη προσπάθεια για αναβάθμιση και συντήρηση  του οδικού δικτύου της 3ης και της 8ης Επαρχιακής οδού.
  • Παράκαμψη του Νεοχωρίου και σύνδεση με την 8η Επαρχιακή Οδό.
  • Ριζική ανακατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων Γυμνασίου – Λυκείου Αριστομένη.

Για τη δημοτική ενότητα ΒΟΥΦΡΑΔΑΣ:

  • Δημιουργία φορέα διαχείρισης για το Πολυλίμνιο.
  • Ανάδειξη μονοπατιού από πηγές Καρυά έως Ριζόμυλο.
  • Διαμόρφωση και φωτισμό εισόδου, διευθέτηση όμβριων στο Χατζή.

Για τη δημοτική ενότητα ΙΘΩΜΗΣ:

  • Παράκαμψη Αρκαδικής Πύλης και αντιπλημμυρική προστασία της Αρχαίας Μεσσήνης.
  • Οριοθέτηση των οικισμών Αρχαίας Μεσσήνης και Αρσινόης.
  • Κατασκευή πολιτιστικού κέντρου στη Βαλύρα.

Για τη δημοτική ενότητα ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ:

  • Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και αποχετευτικού δικτύου.
  • Αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών.
  • Κατασκευή παιδικού σταθμού και δίκτυο πεζοδρομίων στο Πεταλίδι.

Για τη δημοτική ενότητα ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ:

  • Εγγειοβελτιωτικό Τρικόρφου για άρδευση ελιών Καλαμών.
  • Μελέτη για διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση δρόμου σύνδεσης Κυνηγού – Κουτίφαρη –Αετοφωλιά.
  • Ασφαλτόστρωση δρόμου στο οικισμό Κλήματος.

Επισκεπτόμαστε καθημερινά τις κοινότητες και τις γειτονιές. Ακούμε για τα προβλήματα αλλά και τις προτροπές όλων να αλλάξει σελίδα ο Δήμος Μεσσήνης. Εμείς λέμε ότι ο δήμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει σελίδα αλλά αυτό θα γίνει με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Δεν υποσχόμαστε τη μετατροπή της  Μεσσήνη σε Μονακό και σε νέα Ριβιέρα. Δεσμευόμαστε όμως ότι θα δημιουργήσουμε ένα τόπο όμορφο και λειτουργικό, που θα κινείσαι με άνεση και ασφάλεια, ένα τόπο φιλικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Ένα τόπο να ζεις με αξιοπρέπεια.

Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Να μετουσιώσουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες, το πάθος, το πείσμα μας σε «Δύναμη Δημιουργίας» για τον τόπο μας, για το Δήμο της Μεσσήνης.

Εμείς είμαστε η Δύναμη, οι κάτοικοι, οι άνθρωποι του τόπου αυτού.

Εμείς θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για το καλύτερο αύριο του τόπου μας.

Απαιτούμε να γίνει ο Δήμος της Μεσσήνης ένας σύγχρονος, ευρωπαϊκός, ασφαλής Δήμος.  Δήμος για να ζει κανείς και να μεγαλώνει τα παιδιά του. Δήμος για να επιχειρεί.

Το απαιτούμε, το αξίζουμε και θα το επιτύχουμε.

Είμαστε σήμερα εδώ για να φέρουμε τον αέρα ανανέωσης και δημιουργίας που χρειάζεται ο Δήμος Μεσσήνης.

Είμαστε εδώ για να επαναφέρουμε τον Δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Είμαστε εδώ για να πορευτούμε όλοι μαζί σε ένα νέο αυτοδιοικητικό μονοπάτι.

Ένα μονοπάτι το οποίο θα χαράξουμε μαζί. Και μαζί θα το περπατήσουμε μέχρι το τέλος.

Ένα ασφαλές μονοπάτι, βασισμένο σε ρεαλισμό, ηθική, ευνομία, κοινωνική συνοχή, αναπτυξιακούς στόχους.