Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Ποδοσφαιρικό γήπεδο για τον ΠΣ «Η Καλαμάτα»

Ποδοσφαιρικό γήπεδο παραχώρησε κατά χρήση ο Δήμος Καλαμάτας στην ομάδα του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Η Καλαμάτα» και το σχετικό χρησιδάνειο υπέγραψαν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ομάδας.

Στον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «Η Καλαμάτα» παραχωρήθηκε δωρεάν η χρήση τμήματος των αθλητικών εγκαταστάσεων στη θέση Παλιάμπελα της Καλαμάτας, συνολικής επιφανείας 8.232,07 τετρ. μέτρων, ως χώρος άθλησης – προπονητήριο. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 15 χρόνια.
Ο Δήμαρχος ανέφερε, πριν την υπογραφή της σύμβασης, ότι ο Δήμος προέκρινε να βάλει χόρτο στο συγκεκριμένο γήπεδο γιατί η ομάδα της Καλαμάτας, με τους υψηλούς στόχους που έχει, πρέπει να διαθέτει γήπεδο με φυσικό χορτάρι και όχι πλαστικό. Είπε, ακόμη, πως «πάρα πολύ σύντομα θα εγκαταστήσουμε εκεί και αποδυτήρια και λουτήρες». Η εγκατάσταση θα είναι πλήρης και όλα θα κατασκευασθούν από το Δήμο, ενδεχομένως και μέσα στο 2018. Όλα αυτά θα περιληφθούν σε έργο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις εξέδρες του γηπέδου Δυτικής Παραλίας, τον ηλεκτροφωτισμό στο γήπεδο Ασπροχώματος και όλες τις βοηθητικές εγκαταστάσεις στο γήπεδο στα Παλιάμπελα. Το έργο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης. Επίσης, θα κατασκευασθούν εξέδρες.
Ο Π. Νίκας τόνισε πως «οτιδήποτε αφορά σε βαριά συντήρηση και κατασκευή, θα γίνεται από το Δήμο. (…) Εμείς είμαστε δίπλα σας και για ό,τι θέλετε θα σας βοηθάει ο Δήμος».
Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι έτοιμος να δημοπρατήσει και την ολοκλήρωση του γηπέδου του Απόλλωνα, προσθέτοντας ότι «όσο περισσότερα γήπεδα έχουμε, τόσο περισσότερο θα αυξάνει ο ανταγωνισμός, τόσο περισσότερο θα έχουμε παιδιά, τα οποία θα μπορούν και να αναδεικνύονται και να παίζουν».
Τέλος, επεσήμανε πως ο χώρος γύρω από το προπονητήριο στα Παλιάμπελα ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας, είναι πολύ μεγάλος και θα δημιουργηθούν και γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ ανατολικά του γηπέδου ποδοσφαίρου, καθώς και χώρος στον οποίον οι αθλούμενοι θα μπορούν να κάνουν ζέσταμα.
Ο Πρόεδρος της ομάδας μετέφερε στο Δήμαρχο «ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Διοίκησης της Καλαμάτας και του Αγαθοκλή Χριστόπουλου», επισημαίνοντας ότι το προπονητήριο είναι αναγκαίο και θα βοηθήσει πάρα πολύ την προσπάθεια της Καλαμάτας.