Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Ποια είναι η μυστηριώδης γυναίκα με τη δάδα στην αρχή των ταινιών της Columbia

Η άγνωστη ιστορία της γυναίκας που κοσμεί το ιστορικό λογότυπο της Columbia, ενός από τα παλαιότερα στούντιο στο Χόλιγουντ.

Η εικόνα της γυναίκας με τη δάδα, σύμβολο της μεγάλης αμερικάνικης εταιρείας παραγωγής ταινιών Columbia Pictures, που εμφανίζεται λίγο πριν την έναρξη μιας ταινίας, είναι σε όλους τους κινηματογραφόφιλους ιδιαίτερα οικεία.

Οι “Roomies” παρουσίασαν την άγνωστη ιστορία της πραγματικής γυναίκα που πόζαρε για ένα από τα παλαιότερα στούντιο στο Χόλιγουντ.

Η γυναίκα ονομάζεται Τζένι Τζόζεφ και τότε έκανε μια τυχαία φωτογράφιση, ποζάροντας σαν μοντέλο, χωρίς να έχει στο μυαλό της ότι αυτή η φωτογραφία της θα γίνει σύμβολο.

Η Τζόζεφ προσλήφθηκε από τον ζωγράφο Μάικλ Ντίας, στον οποίο ανέθεσαν να κάνει το νέο λογότυπο της Columbia το 1999. Η κοπέλα δεν ήταν ούτε μοντέλο ούτε ηθοποιός, ενώ η φωτογράφιση έγινε από τη φωτογράφο Κάθυ Άντερσον στο σαλόνι του διαμερίσματός της στη Νέα Ορλεάνη.

Η Τζόζεφ είχε δηλώσει σε συνέντευξή της ότι έκανε την φωτογράφιση στο διάλειμμα της, αφού την τύλιξαν με ένα σεντόνι και της έδωσαν να κρατά ένα απλό φωτιστικό γραφείου.

Αργότερα, η φωτογραφία τέθηκε σε επεξεργασία και πήρε τη μορφή που γνωρίζουμε από τις ταινίες.

πηγη